Amellett, hogy a sajt remek nassolnivaló és az ünnepi asztal csodálatos kiegészítője, számos olyan étel ízére is pozitív hatással van, amelyhez hozzáadják. A sajt például jól illik a tésztákhoz, érdekesebbé teszi a hamburgereket, és még a sütemények remek feltétje is lehet.
Azonban nem mindenki ehet sajtot.
Azoknak, akik intoleranciában vagy magas vérnyomásban szenvednek, kerülniük kell.
Dr. Szolomatina táplálkozási szakértő erről részletesebben is beszélt interjújában.
Azt is hozzátette, hogy jobb, ha kizárjuk ezt a terméket az étrendből, ha szív- és érrendszeri betegségben, érelmeszesedésben, köszvényben szenvedünk, vagy ha problémáink vannak az emésztőrendszerünkkel vagy a húgyutakkal.
Emellett Dr. Szolomatina újságíróknak adott interjújában hozzátette, hogy egyes sajtfajták kellemetlen fejfájást okozhatnak.
Ezért, ha valaki migrénben szenved, szintén jobb, ha kizárja a terméket a rendszeres étrendből.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.