Háztartás, Tippek

Konyhai papírtörlő: soha ne használja a mintázott oldalát

A konyhai papírtörlő minden háztartásban kötelező havi beszerzés. A főzéstől az étkezésig mindenre használják. Bár mindannyian biztonságban érezhetjük magunkat a konyhai papírtörlő használatával, van egy fontos figyelmeztetés. A gyártók éppen ezért azt tanácsolják, hogy a papírtörlőt ne a díszített oldalán használjuk.


Rövid áttekintés erről a higiéniai kellékről

A nedvszívó papírtörlő természetes rostokból, például fából vagy más növényi összetevőkből származó cellulózból készülhet. Újrahasznosított anyagokat is tartalmazhat, vagy ökológiai szempontból fenntartható eljárással készülhet.

Ez a papír kiváló nedvszívó képességgel és hőállósággal rendelkezik. Használható a munkaterületek védelmére vagy a kifolyt ételek eltakarítására.

Minden esetben olyan háztartási papírról van szó, amely biztonságosan használható élelmiszereken.

Konyhai tekercs: soha ne használja a mintázott oldalát

„Használja a nyomtatás nélküli oldalt” – ez a gyártó ajánlása. Ugyanakkor látható a „Garantáltan élelmiszerrel érintkezésre alkalmas” üzenet. Mindössze annyit kell megjegyeznie, hogy óvatosnak kell lennie a festékkel ellátott oldallal, amely nem érintkezhet az élelmiszerekkel.

Az olyan színezékek, mint a tinták és a nem élelmiszeripari vegyi anyagok átkerülhetnek az élelmiszerekre, ha érintkezésbe kerülnek velük. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy az egészségügyi kockázat nem olyan nagy, de a gyártónak is meg kell említenie ezt a figyelmeztetést.