Egészség, Tippek

Kutatások azt mutatják, hogy a negatív érzelmek rákot okozhatnak a szervezetben

Sok kutató próbálta megállapítani, hogy a stressz, az elfojtott harag és más negatív érzések rákot okoznak-e? Bár a vélemények még mindig megosztottak, tény, hogy azok a betegek, akik sikeresen gyógyultak ki a betegségből, főként a boldogság, a pozitív és az optimista megtartására koncentráltak.

Ennek tudatában sokan meg vannak győződve arról, hogy a stressz és az egyéb negatív érzelmek emelkedése, negatív hatással van a rosszindulatú daganatokra való kialakulására is.

Kutatás negatív érzelmekről és rákról

Az emberi test és az elme szorosan összekapcsolódik, ezzel kapcsolatban nincsenek kétségek. A közelmúltban elvégzett kutatások pedig megerősítenek, hogy az érzelmi egészség ugyanolyan fontos, mint a fizikai egészség, illetve, hogy az életünket pozitívan éljük meg.

A kutatások azt mutatják, hogy az optimista magatartású emberek számára a alacsonyabb kockázatot jelentenek a szívbetegségek és kevésbé esélyük van a rák kialakulására, mint a zárt és bizalmatlan negatív magatartású személyeknek.

Az elmúlt évszázadban a rákos betegekre vonatkozó érzelmi és egészségügyi kutatások szintén fontosak. Azt mutatják, hogy azok a betegek, akik elnyomják az érzéseiket, vagy nem foglalkoznak velük, lassabban gyógyulnak, mint azok, akik hajlamosak az érzelmeiket kifejteni.

Ez arra enged következtetni, hogy az emberi test rendes működését nem csak mérsékelt és rendszeres fizikai aktivitás, megfelelő alvás, étkezés és egészségügy befolyásolja; Hanem a másokkal szembeni nyitottságunk és a környezetünk körülöttünk. A nyitottabb emberek gyorsabb kiadják magukból a negatív érzelmeiket ezáltal meg is könnyebbülnek, és némileg így el is engedik őket. Másrészről viszont a zárt emberek, félelmeik miatt, vagy más okokból, magukba zárkóznak és ezzel együtt meg is tartják a negatív érzelmeket. Ez végül egy bizonyos szervbetegség kialakulásához vezethet. Vagy még rosszabb esetben, idővel megjelenik szervezetükben a rák.

Hogyan csökkentse a rák kockázatát

Próbáljon pozitívnak maradni és nézze meg az élet fényes oldalát, függetlenül attól, hogy mi történik. Mindig úgy tekintsen a pohárra, mintha félig tele lenne, nem pedig félig üres. És ne feledje, hogy a közelmúltban végzett kutatás szerint azok a betegek, akik foglalkoznak érzelmeket és ki is adják őket, általában erősebb immunitással és kisebb tumorokkal rendelkeznek.

Az Egyesült Államokban számos olyan workshop van, amelyben az emberek megtanulhatják, hogy ne temessék el érzéseiket és megtanulják kiadni, irányítani a haragot és a negatív érzelmeket. Ugyanakkor megtanulják, hogyan lehetnek nyitottak és hogyan fejezzék ki érzelmeiket.

Talán a naplóírás is jó módja annak, hogy felszabadítsa negatív érzelmeit. Ha boldogtalan vagy dühösnek érzi magát, jegyezzen le mindent papírra, hogy így szabaduljon meg tőle!

Az érzelmek napi felismerése valami, ami segít a stressz, a harag és más negatív érzelmek minimalizálásában. Amellett, hogy leírja azokat, ugyanúgy is beszélhet a családjával és közeli barátaival, vagy akár egy terapeuta segítségét is kérheti.

És végül – menjen el mozogni, edzeni! Nincs jobb mód a negatív lelkiállapot leküzdésére! Próbált már futni? Így megerősítheti testét és lelkét!

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük