Egészség

Lenmag mézzel – a tökéletes orvosság!

A vastagbél méregtelenítése természetes gyógymódokkal lehetséges. Vegyük például a mézet! A méz egyike azoknak a csodálatos termékeknek, amelyeket számos kezelésre ajánlanak. Gyógyítja az influenzát és a megfázást, de alkalmas a vastagbél méreganyagoktól való megtisztítására is. A vastagbél a táplálékból vizet és elektrolitokat vesz fel, és székletté alakítja, majd kiöblíti. Ηo ha a vastagbél mozgása lassúvá válik, a vastagbél irritációja kezdődik, ami a legrosszabb esetben rákhoz vezethet.

A vastagbél naponta két-három liter vizet vesz fel, és természetes gyógymódokkal megtisztítható az ételmaradéktól. Az irritált vastagbél fő jelei a székrekedés, a súlyos fejfájás és a mellkasi égő érzés (gastrooesophagealis reflux).

Recept a méregtelenítéshez

A szükséges összetevők:

  • Egy pohár víz;
  • egy evőkanál természetes méz;
  • evőkanálnyi lenmag;
  • zöld alma.


ᅠHámozza meg az almát, és tegye a többi hozzávalóval együtt egy turmixgépbe. Az így kapott pép az egész gyomor-bélrendszert gyógyítja, nem csak a vastagbelet. Ezt a gyógymódot hetente kétszer ajánlott használni.
A lenmag olyan anyagokat tartalmaz, amelyek szabályozzák a vérnyomást és energiadúsító hatásúak, de a zsíranyagcsere szabályozására és kalciumforrásként is kiváló választás.

Továbbá, mivel több élelmi rostot tartalmaz, mint más gabonafélék, a lenmagot a bélmikrobiom számára szuperélelmiszernek tartják. Ezért ajánlják őket fogyókúrához, a koleszterinszint csökkentésére és a székrekedés megelőzésére.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.