Egészség

LV 3 a legerősebb gyógyító pont

A pontmasszázs nagyon hasznos az egészség szempontjából. Ebben a cikkben az egyik leghatékonyabb és legsokoldalúbb pontról – LV 3 – fogunk beszélni.

A lábközépcsontok közelében található LV 3, más néven Tai Chong, a Máj meridiánhoz kapcsolódik, amely a test számos különböző részéhez kapcsolódik, és többféle módon segít befolyásolni az egészséget. Íme néhány példa arra, hogyan javíthatja az LV 3 pont az egészségét és a jólétét.

Stresszoldás

A modern reflexológia arról számol be, hogy az LV 3 pont pozitívan befolyásolhatja a stressz szintjét azáltal, hogy növeli a koncentrációt és a mentális tisztánlátást. A pont állítólag enyhíti a fáradtságot is.

Fájdalomcsillapító

Az LV 3 pont remek fájdalomcsillapító lehet a hátfájás esetén, mivel a hát alsó részéhez kapcsolódik. A nemi szervi problémák általában szintén csökkenthetők az LV 3 stimulálásával, beleértve, de nem kizárólagosan a menstruációs görcsöket. Végül pedig segít a szem fáradtságán és a fejfájáson is.

Emésztés

Az LV 3 segíthet az emésztési zavarok, a gyomorrontás és még a másnaposság gyógyításában is. Azáltal, hogy serkenti vele az anyagcserét, potenciálisan gyorsabban is fogyhat.

Antidepresszáns

Tanulmányok szerint az LV a depresszió és a szorongás javulásával is összefüggésbe hozható, valószínűleg a kevesebb stressz és az álmatlanság következményeként.

A Parkinson-kór elleni küzdelem

Az LV3-at már régóta használják a Parkinson-kór okozta remegés leküzdésére.

Az LV3 pont megtalálásához tapintsuk meg a nagylábujj és a szomszédos lábujj közötti területet, majd a lábfej két lábujj ívén felfelé haladva találjuk meg a megfelelő pontot. Ez a pont a kiálló csont közelében van, de nem egészen rajta. Amint megtalálja a lábfejben lévő kis mélyedést, óvatosan nyomja le és masszírozza meg. Ezt rövid időközönként, naponta többször is tegye meg.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.