Háztartás, Tippek

Magától lejön: Így távolítsuk el a sütőzsírt 30 perc alatt dörzsölés vagy vegyszerek nélkül

A sütő tisztítása valószínűleg az egyik leggyakoribb házimunka, amit mindenki a lehető legtovább halogat.

A sütőben megtapadt zsír és kosz miatt a készülék csúnyán nézhet ki és bűzölöghet. Emellett potenciális veszélyt is jelent, mivel elég zsírt és olajat tartalmazhat ahhoz, hogy kisebb zsírtüzet okozzanak a sütőben.

A sütő tisztítása valószínűleg az egyik leggyakoribb házimunka, amelyet mindenki a lehető legtovább halogat. Minél tovább halogatja azonban ezt a tisztítást, annál nehezebb lesz elérni a csillogó sütőt, különösen, ha üvegajtóról van szó.

Bár a sütőtisztítószereknek széles választéka található a boltokban, ezek tele vannak durva vegyi anyagokkal.

Annak érdekében, hogy soha ne használjunk mérgező sütőtisztítószereket, megosztunk egy egyszerű módszert, amit imádni fog.

Hogyan tisztíthatja meg citrommal a sütő üvegajtót és a készülék többi részét

„Évek óta használok enyhe tisztítószeres súrolószert, és bár remek, nehéz eltávolítani, és néha nyomokat hagy. Most már soha többé nem fogom használni, tudva, hogyan kell csinálni. És soha többé nem fogok mérgező, boltban kapható termékeket használni, amit biztosan megtettem, amíg meg nem tanultam, hogyan kell csinálni.”

A sütő természetes tisztításához kezdje azzal, hogy feldarabolja a citromokat (lehet, hogy többre is szüksége lesz, attól függően, mennyire koszos a sütője), tegye őket egy sütőtálba, töltse fel vízzel, és tegye be a 200 Celsius-fokos sütőbe 30 percre.

Ezután egyszerűen törölje le a szennyeződéseket egy nedves ruhával.