Háztartás, Tippek

Már néhány csepp távol tartja a szúnyogokat otthonától és elriasztja őket

A tavasz és a nyár az az évszak, amikor nem csak mi élvezzük a meleget és a jó időt. Ilyenkor számos kártevő aktivizálódik, és igazi kellemetlenséget okozhat. Fontos tudni, hogyan kell megfelelően elhárítani a szúnyogokat, hogy távol tartsa őket lakóhelyétől.

A szagok nagyon fontosak a szúnyogok számára. Ezek taszíthatják vagy vonzhatják a kártevőket, mivel ez a fő jelző, amely alapján eldöntik, hogy egy adott helyen megtalálják-e a számukra szükséges táplálékot. Leginkább a tejsav és az ammónia vonzza őket, amelyek az izzadság összetevői. És mi taszítja őket? Az illóolajok itt különösen fontos szerepet játszhatnak.

Mivel lehet a szúnyogokat elriasztani?

Természetesen használhatunk speciális szúnyogriasztó keverékeket, amelyeket a legtöbb üzletben megtalálunk, de ezek gyakran nem alkalmasak hosszú távú otthoni használatra. Ebben az esetben jobb, ha természetes, emberbarátabb termékeket választunk, amelyek kevésbé lesznek kellemesek a szúnyogok számára. Az illóolajok tökéletesek erre a szerepre. Sok közülük egy másik olajjal, például mandulaolajjal való hígítás után közvetlenül a bőrre is felvihető (a legjobb, ha az illóolajat 1:10 arányban hígítjuk egy másik olajjal a felvitel előtt). Egyes természetes gyógynövények szintén alkalmasak otthoni és teraszos használatra. Tudja meg, melyek a leghatékonyabbak a szúnyogok ellen.

Eukaliptuszolaj

Sokan ezt tartják a legjobb választásnak, ha szúnyogriasztó illatokról van szó. Bár az eukaliptuszolaj általában nagyon kellemes számunkra, a szúnyogok számára nagyon zavaró. Hígítva és a bőrre kenve általában körülbelül három órán át nyújt védelmet. Beltérben használva is nagyon jól működik.

Levendula

Sokan szeretik a levendula illatát, de a szúnyogok abszolút utálják. A levendula többféleképpen is megvédheti a szúnyogoktól. Akár otthon is tarthatja csokorban, akár a kertben vagy a verandán cserepekben ültetheti el. A levendula illóolaj is nagyszerű lehetőség, és kellemes illatát az egész otthonában teríti. Hígítva közvetlenül a bőrére is kenheti.

Fahéjolaj vagy fahéj

Ez egy másik, a szúnyogok elleni védekezésben nagy lehetőségekkel bíró termék. Azonban a legolcsóbb fahéjpor, amelyet a lakás különböző kulcsfontosságú helyein elszórva nem fogja sokáig távol tartani őket. Ebben az esetben sokkal költséghatékonyabb a fahéj alapú illóolajok használata. Ezeket hígítva a bőrre is lehet kenni.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.