Egészség

Megtudtam, hogy száraz és hurutos köhögés esetén nem használható ugyanaz a népi gyógymód

A köhögés egy gyakori tünet, amely sokféle betegség esetén jelentkezhet. A köhögésnek két fő típusa van: száraz és hurutos. A száraz köhögés olyan köhögés, amely nem jár váladékürítéssel, vagyis nem termel nyákot vagy más anyagot a légutakból. A hurutos köhögés ellenben olyan köhögés, amely váladékürítéssel jár, vagyis nyákot vagy más anyagot lök ki a légutakból. A száraz és a hurutos köhögés közötti különbség fontos lehet a köhögés okának megállapításában és a megfelelő kezelés kiválasztásában.

A száraz köhögés általában vírusos fertőzések, mint például a megfázás vagy az influenza kezdeti szakaszában jelentkezik, amikor a vírus irritálja a légutak nyálkahártyáját. A száraz köhögés más okai is lehetnek, például allergia, asztma, dohányzás, szennyezett levegő vagy reflux. A száraz köhögés gyakran fájdalmas és kellemetlen lehet, és zavarhatja az alvást vagy a beszédet.

A hurutos köhögés általában vírusos fertőzések későbbi szakaszában jelentkezik, amikor a szervezet próbál megszabadulni a fertőzéstől. A hurutos köhögés más okai is lehetnek, például bakteriális fertőzések, tüdőgyulladás, bronchitisz, krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) vagy tuberkulózis. A hurutos köhögés segíthet eltisztítani a légutakat a váladéktól és megelőzni a komplikációkat.

Gyógymód a hurutos és száraz köhögésre

Köhögés elleni gyógymód

Keverjünk össze 500 g őrölt diómagot, 300 g mézet, 100 g aloe levet, adjuk hozzá 4 citrom levét. Keverjük jól össze, és köhögés, hörghurut stb. esetén naponta háromszor fél órával étkezés előtt fél órával vegyünk be gyermekeknek 1 teáskanál, felnőtteknek 1 evőkanálnyit. A hatás csodálatos.

Száraz köhögés esetén

Keverjünk össze 1/4 csésze vajat, tojássárgáját és ízlés szerint cukrot. Vegye be a keveréket belsőleg naponta 2-szer 2 teáskanálnyit.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.