Egészség

Melyik 5 olcsó termék segít az immunitás növelésében: szakértői tanácsok

Az immunitás erősítése különösen fontos télen, mivel megnő a megfázás kockázata. Sokan úgy gondolják, hogy csak a drága termékek hatékonyak és eredményesek. Azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy rendszeresen vásároljon vad tengeri halat, avokádót vagy friss áfonyát.

Azonban olcsó termékekkel is erősíthetjük immunitásunkat.

Immunitást erősítő termékek

Természetes méz

Ezt az élelmiszert a legjobb, ha jó hírű helyeken vásárolja meg, nehogy hamisítványt vegyen. A természetes méznek erős gyógyító hatása van.

A méz segít erősíteni az immunrendszert, meghosszabbítja a fiatalságot és energiával tölti fel a szervezetet.

Csipkebogyó

Ez a bogyós gyümölcsfajta rendelkezik szinte a legmagasabb C-vitamin-tartalommal, így immunrendszerre gyakorolt jótékony hatása nyilvánvaló.

Télen bátran főzzük ki a szárított csipkebogyót, és használjuk erősítőszerként.

Narancs és mandarin

Már az is segíthet számos szezonális betegség kivédésében, ha minden nap megeszünk egy fél narancsot. A mandarin hasonló hatással bír.

A szakértők azonban mértékletességet javasolnak, hiszen a túl sok citrusféle az étrendben sem tesz jót.

Zsálya

Fűszerként és a fekete tea ízesítőjeként egyaránt használható. Meglepő módon a zsályának erős immunszabályozó hatása van.

A mentát és a kamillát is érdemes beszerezni, hiszen a hideg évszakban ezek is nélkülözhetetlenek.

Petrezselyem

Ha hetente többször főz friss petrezselyemmel, jelentősen javíthatja egészségi állapotát. Ennek a gyógynövénynek nagyon magas a C-vitamin tartalma.

Jó egészséget és betegségmentességet kívánunk.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.