Háztartás, Tippek

Mennyire könnyű a vasalótalp tisztítása speciális szerszámok nélkül

Minden alkalommal, amikor használja a vasalót, a vasalótalpon lévő szénlerakódások egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek. Egy bizonyos ponton a szennyeződés meghaladja a határokat, és elkezdi komolyan akadályozni a vasaló használatát. Talán azt gondolja, hogy a vasaló tisztításának legjobb módja egy speciális tisztítószer. A vasalótalpat azonban olyan tárgyakkal is tisztíthatja, amelyek valószínűleg már minden háztartásban megtalálhatóak.

A vasaló talplemezének egyszerű, gyors, hatékony és olcsó tisztításához egy aszpirin tablettára lesz szüksége. Használhat paracetamol tablettát is. Szüksége lesz továbbá csipeszre is. Ha nincs otthon, használhat fogót is. A lényeg ebben az esetben az, hogy ne szorítsa túl erősen, nehogy összetörje a tablettát.

Először is kapcsolja be a vasalót, és melegítse fel rendesen. Lehetőleg a talp legyen olyan forró, amennyire a készülék kialakítása lehetővé teszi. Ezután csipesz vagy fogó segítségével óvatosan emelje ki a paracetamol- vagy aszpirin tablettát. Helyezze a tablettát a vasalótalpra, és kezdje el feloldani. Az aszpirin nagyon hatékonyan oldja fel a szénlerakódásokat! Attól függően, hogy mennyire szennyezett a pad, egy vagy több tablettát kell használnia.

Miután az összes lerakódás feloldódott és lefolyik a talplemezen, már csak annyit kell tennie, hogy kikapcsolja a vasalót, kihúzza a konnektorból és megvárja, amíg kihűl. Ezután egy nedves ruhával felfegyverkezve alaposan tisztítsa meg a vasalótalpat, és távolítsa el a szénlerakódások minden nyomát. Vigyázzon, hogy munka közben ne égesse meg magát a forró lapon.