Egészség

Mi a teendő torokfájás esetén: Természetes jogorvoslatok

Számos nagyszerű dolog van, amit tehetünk a gyógyulásunk érdekében.

A torokfájás kellemetlen lehet – akár elszigetelt problémáról van szó, akár egy betegség egyik jele a sok közül, amit átél. Számos tényező okozhatja, például megfázás, alacsony páratartalom, dohányzás, légszennyezés, kiabálás vagy orrváladék.

A torokfájást szinte azonnal enyhítheti néhány tippel és trükkel:

Keverjen el negyed-fél teáskanál konyhasót fél vagy egy egész csésze meleg vízben. Felnőttek és 6 évesnél idősebb gyerekek egyaránt gargalizálhatnak vele.

Miért működik? A magas sótartalommal gátat hoz létre, és sok folyadékot von ki a torok területén lévő szövetekből, így kiöblíti a vírust. A só úgy működik, mint egy vízmágnes. Jól enyhíti a tüneteket.

Csillapítani kell a torokfájást? Egy kanál méz segít. A National Journal of Physiology, Pharmacy and Pharmacology című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint, amikor a betegek naponta kétszer egy evőkanál mézet szedtek gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel, antibiotikumokkal és gargalizáló oldatokkal együtt, gyorsabban érezték jobban magukat és gyorsabban gyógyultak.

A méz antioxidánsként hat, mikrobaellenes, vírusellenes, gombaölő és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és gyulladáscsökkentő hatású.

Készíthet magának egy csésze nyugtató teát echinaceával és zsályával. Egy teáskanál szárított echinacea gyökeret ajánlott néhány percig fedővel lefedve vízben főzni, mielőtt levesszük a tűzről, és hozzáadunk egy teáskanál szárított zsályát. Ismét hagyjuk néhány percig ázni, szűrjük le, öntsük ki és igyuk meg.

Mind az echinacea, mind a zsálya antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik és érzéstelenítőként hat.

Ha nincs ilyenünk, gyömbérrel is készíthetünk teát.

Ha anyukája csecsemőkorában valaha is gőzfürdőbe tette az éjszaka közepén jelentkező köhögési roham idején, akkor azt nem véletlenül tette. A meleg levegő belélegzése segíthet a duzzanaton és a kellemetlen érzésen. Ha nem szeretne a zuhany alá ugrani, a mosdókagylóban is elérheti ugyanazt a hatást. Hagyja, hogy a víz nagyon forró legyen. Takarja le a fejét egy törölközővel, és hajoljon a mosdókagyló fölé, hogy belélegezze a gőzt.

Vannak saját trükkjei a torokfájás enyhítésére?

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.