Sok háziasszonyban felmerül a kérdés, mit tegyen, ha a sütő nem süti át a sütemények vagy piték belsejét. De van egy életre szóló trükk, ami segít megoldani ezt a problémát.
Gyakran előfordul, hogy a pite- vagy torta sütése tragédiával végződik a háziasszonyok számára. Kihúzzák a kész süteményeket a sütőből, és a közepe nyers marad. Nem szabad azt gondolni, hogy valamit rosszul csináltak. Valószínűleg a probléma magában a sütőben van. Ezért elmondjuk, mit kell tennie, ha a sütő nem süti meg az edény belsejét.
Először is, meg kell vizsgálnia a sütő minden kulcsfontosságú elemét, talán a probléma a sütőben van. Először ellenőrizze, hogy a fűtőelem, a sütőajtó, a kalibrálás, a hőmérséklet-érzékelő és a légáramlás megfelelően működik-e.
Ha látja, hogy műszakilag minden rendben van, akkor felmerül a kérdés, hogy miért nyersek a benne lévő pékáruk? Ennek oka lehet a sütő egyedi jellemzői. De nem kell azonnal kidobni a meglévő sütőt, és újat keresni. Elég egy egyszerű és megfizethető trükköt használni.
Mi a teendő, ha a tészta nem sül meg belülről
Ha zavarban van, hogy miért nyersek a sütemények belül és szeretné, ha az ételek egyenletesebben sülnének a sütőben, elég, ha vesz egy csomag sót és egy felesleges sütőtepsit.
Mindössze annyit kell tennie, hogy a sót vastag rétegben beleszórja a tepsibe, és a sütő alsó szintjére helyezi. A só egyenletesebbé teszi a sütő felmelegedését, és akár több évig is használhatja.
Még egy tipp azoknak a háziasszonyoknak, akiknél nincs otthon elég só, és a pitét sürgősen el kell készíteniük. Ha kiveszi, és látja, hogy nem sült meg – csökkentse a hőfokot a sütőben, tegyen vizet az alatta lévő tepsibe, és kenje meg a pitét tejjel. Így az étel közepe is átsül. De készüljön fel arra, hogy a pite elveszítheti a formáját.