Háztartás, Tippek

Mit tegyünk a vázába, hogy a virágok tovább tartsanak: egy nő elképesztő trükköt mutatott

Egy virágárus osztott meg egy okos trükköt, amivel a virágok tovább tűnnek frissnek és virágzónak.

Semmi sem dobja fel jobban az otthont, mint egy friss és illatos csokor gyönyörű virág, sajnos azonban nagyon nehéz sokáig frissen tartani őket. Általában a legtöbb vágott virág 7-12 napig tartható el, ha megfelelően ápoljuk őket.

Egy virágkötő elárulta, hogy a vázában lévő vízben lévő almaszeletek használatával a vágott virágok tovább maradhatnak frissek.

Az almában lévő természetes cukrok és savak táplálják a virágokat, így azok hetekig frissek maradnak. Kezdje azzal, hogy egy friss almát vékony szeletekre vág. Ezután helyezze a szeleteket egy tiszta, szobahőmérsékletű vízzel töltött váza aljára.

Az almaszeletek természetes táplálékforrást jelentenek a virágok számára, mivel olyan alapvető tápanyagokat biztosítanak, amelyek gyökerek nélkül hiányoznak a növénynek.

A vágott virágokat a szokásos módon helyezze el, ügyelve arra, hogy a száruk az almaszeletekkel együtt vízbe merüljön. Ez a hasznos technika a fás szárú virágok, például a rózsa, a hortenzia és az orgona esetében a leghatékonyabb. Az ilyen típusú virágok számára rendkívül előnyösek a tápanyagok, amelyek segítenek abban, hogy hosszabb ideig hidratáltak és frissek maradjanak.

A tudósok ezt annak tulajdonítják, hogy az alma képes etiléngázt kibocsátani, egy természetes növényi hormont, amely segíti a növények növekedését.

Az almaszeletek által kibocsátott etiléngáz segít abban, hogy napokkal tovább maradjanak frissek és élénkek. Fontos azonban, hogy 2-3 naponta cserélje a vizet és az almaszeleteket, hogy megőrizze optimális frissességét.

A víz rendszeres frissítése és az almaszeletek cseréje biztosítja, hogy a virágok továbbra is megkapják a virágzáshoz szükséges tápanyagokat. Az is jó ötlet, ha a virágvázát hűvös, közvetlen napfénytől mentes helyiségben helyezi el.