Egészség

Mondjon búcsút a vesekőnek, fogyasszon mindössze egy fél pohárral ebből az italból

A vesekövek savas és ásványi sókból álló kis, kemény lerakódások a vesében. Akkor alakulnak ki, ha a vizeletben a kristályképző anyagok, például az oxalát, a húgysav és a kalcium mennyisége magasabb a kelleténél.

A leggyakoribb kockázati tényezők közé tartozik a kiszáradás, a nem megfelelő folyadékbevitel, a zöldségfogyasztás hiánya, vagy a túlzott húsfogyasztás.

A vesekövek szokásos orvosi kezelése kálium-citrátot tartalmaz. Tanulmányok kimutatták, hogy a citromnak jótékony hatása van, mivel természetes citrátokban gazdag, így a citromlé hatékonyan megelőzheti a vesekövességet. Az orvosok ezt a módszert – limonádé terápiának nevezik.

A citromsav megakadályozza a kövek kialakulását, és feloldja a kis köveket, amelyekből nagy kövek alakulhatnak ki. Amennyiben a vizeletben magasabb ennek a savnak a szintje, a vesekövek kialakulását megelőzi.

A citromsav hatalmas mennyiségben található a lime-ban és a citromban. Készítmény formájában, ez a sav kálium-citrát néven ismert, és rendkívül hatékony gyógymód vesekő esetén, de naponta több mint 12 tablettát kell bevenni, és ezek nagyon drágák.

Az ebben a cikkben bemutatásra kerülő gyógymódot otthon is könnyen elkészítheti, és ez fokozza a veseműködést, valamint segít a kövek eltávolításában is.

Mindössze annyit kell tennie, hogy minden nap megiszik fél csésze tiszta citromlevet. Így megfelelő mennyiségű citromsavat fog fogyasztani, mintha gyógyszeres terápiát kapna.

Vagy 60 ml citromlevet 120 ml vízzel összekeverve limonádét készíthet, és ezt a nap folyamán kétszer, reggel és este fogyaszthatja el.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.