Háztartás, Tippek

Most kétszer olyan gyorsan vasalok: csak ezt használom a konyhából

Egy hegynyi gyűrött szennyes várja a szoba sarkában, mikor vasalja már ki? Egyszer úgyis meg kell tennie, mert a ruhakupac csak egyre nagyobb és nagyobb lesz. Hogy segítsünk ebben a hálátlan feladatban, van egy nagyszerű trükkünk, amivel rengeteg időt spórolhat meg, és a ruháit tökéletesen egyenesbe hozhatja.

Ha meg kellene neveznem a vasalás legnagyobb hátrányát, akkor az az anyag hálátlansága lenne. Abban a pillanatban, ahogy kivasalom az anyagot, újra gyűrődik. Bármennyire is igyekszem, az eredmény nem lesz olyan, amilyet szeretnék. Tehetek valamit, hogy változtassak ezen a helyzeten? Természetesen. Ha kipróbálja ezt a trükköt, a vasalás folyamata akár kellemes is lehet.

Ezzel a trükkel a vasalás tiszta élvezet

Tíz percig vasal egy inget, de még mindig nagyon gyűrött? Van rá mód, hogy ezen változtasson. Csak menjen ki a konyhába, és ragadjon meg egy tekercs alufóliát. Ez a termék örökre megváltoztatja a vasalás élményét.

Hogyan használja a fóliát? Egyszerűen távolítsa el a vasalódeszkáról a szövethuzatot, és helyezze fel a fóliát a fényes oldalával felfelé. Helyezze vissza a huzatot, és kezdje el a vasalást a szokásos módon. Azonnal érezni fogja a különbséget. A fólia felfogja és visszaveri a hőt, így a ruhák mindkét oldalát egyszerre fogja vasalni. Ezzel a trükkel sokkal gyorsabbá és könnyebbé válik a vasalás.

Hogyan tehetők jó illatúvá a ruhák vasalás közben?

Hogy az egész vasalási folyamatot még egyszerűbbé tegye, ne csak desztillált vizet adjon a vasalójához. A titkos adalékanyag kétféleképpen is hatásos. Egyrészt friss, kellemes illatot kölcsönöz a ruháinak, másrészt pedig megpuhítja az anyagot, így könnyebbé teszi a vasaló mozgatását.

A titkos összetevő a citromlé. Adjon 2-3 evőkanál citromlevet 100 ml desztillált vízhez, keverje össze az egészet, és öntse a vasalóba. A keverék megkönnyíti a vasalást, és kellemes illatot kölcsönöz a ruháknak. Nem kell attól tartania, hogy a citromlé károsítja a vasaló csatornáit. Éppen ellenkezőleg! Ez az adalék vízkőoldó tulajdonsággal rendelkezik, így könnyedén eltávolítja a csatornákban lévő maradványokat.

Még ha nincs is kedve citruslével vasalni, akkor is jó ötlet, ha időről időre egy kis citromlevet ad a vasalóhoz, és néhányszor gőzt fúj a csatornákon keresztül. A citromlé megtisztítja a mechanizmust és fertőtleníti a vasalót. Ez mindenképpen olcsóbb megoldás, mint a boltban kapható speciális vízkőmentesítő termék, vagy ami még rosszabb, egy új vasaló.