Mostantól ne tegyen hagymát burgonya mellé, mert ez elősegíti a csírázást és ezáltal a pazarlást. Ezt a pazarlást a rossz tárolás okozza.
Mostantól ne tegyen hagymát burgonya mellé
A hagyma és a burgonya a két leggyakrabban használt és fogyasztott zöldségféle. Ha azt veszi észre, hogy a burgonya kicsírázott, a valószínű ok a hagyma lehet.
Ha ugyanis ezt a zöldségeket a hagyma mellé teszi, akkor megromlik. A hagyma ugyanis etilént, egy színtelen és illékony gázt szabadít fel. Ettől a burgonya gyorsan megérik.
Tippek a burgonya tárolásához
Először is, nem tanácsos zöldes árnyalatú burgonyát vásárolni. Ez a szolanin, egy mérgező alkaloid jelenlétére utal.
Ne feledje, hogy a zöldségeket akár 9 hónapig is tárolhatja, ha pontosan betartja a megfelelő utasításokat. Íme néhány tipp, amit érdemes figyelembe venni:
Válasszon jól szellőző helyet, távol a naptól és a melegtől;
Válasszon sötét, 7 és 10 °C közötti hőmérsékletű helyet;
Tárolja perforált papírzacskókban vagy faládákban;
Kerülje a hűtőben vagy fagyasztóban való tárolást;
Kerülje a műanyag zacskókban való tárolást.