Háztartás, Tippek

Mostantól ne tegyél hagymát a krumpli mellé!

Mostantól ne tegyen hagymát burgonya mellé, mert ez elősegíti a csírázást és ezáltal a pazarlást. Ezt a pazarlást a rossz tárolás okozza.

Mostantól ne tegyen hagymát burgonya mellé

A hagyma és a burgonya a két leggyakrabban használt és fogyasztott zöldségféle. Ha azt veszi észre, hogy a burgonya kicsírázott, a valószínű ok a hagyma lehet.

Ha ugyanis ezt a zöldségeket a hagyma mellé teszi, akkor megromlik. A hagyma ugyanis etilént, egy színtelen és illékony gázt szabadít fel. Ettől a burgonya gyorsan megérik.

Tippek a burgonya tárolásához

Először is, nem tanácsos zöldes árnyalatú burgonyát vásárolni. Ez a szolanin, egy mérgező alkaloid jelenlétére utal.

Ne feledje, hogy a zöldségeket akár 9 hónapig is tárolhatja, ha pontosan betartja a megfelelő utasításokat. Íme néhány tipp, amit érdemes figyelembe venni:

Válasszon jól szellőző helyet, távol a naptól és a melegtől;
Válasszon sötét, 7 és 10 °C közötti hőmérsékletű helyet;
Tárolja perforált papírzacskókban vagy faládákban;
Kerülje a hűtőben vagy fagyasztóban való tárolást;
Kerülje a műanyag zacskókban való tárolást.