Egészség

Ne dobja ki a tormaleveleket, hanem készítsen belőlük hasznos port az egészségéért

Tormakészítéskor sok háziasszony elköveti azt a hibát, hogy kidobja a leveleket. Valójában – a torma levele nagyon értékes termék, amelyből hasznos port készíthet. A szárított tormalevelek hatalmas mennyiségű vitamint és nyomelemet tartalmaznak, segítségükkel erősítheti az immunrendszert, és felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot vírusos és fertőző betegségek esetén. A tormalevél porát mézzel használva gyorsan megszabadulhat a köhögéstől. A tormalevélpor hasznos lehet az emésztési zavaroktól szenvedő emberek számára.

Készítsen egy hasznos port egyszerűen. Az első lépés a levél puha részének leválasztása a központi vénától és a zöldek aprítása.

Terítse a zöldeket egy sütőpapírral borított tepsire, és tegye a sütőbe, 50 fokra melegítve. A tormalevelek szárításának folyamatát nyitott sütőajtó mellett kell végezni.

A szárított leveleket kávédarálóban őrölje porrá.

A torma por kiváló kiegészítője lesz a leveseknek, meleg ételeknek és salátáknak. Egy ilyen adalékanyag érdekesebbé teszi az ételek ízét, és hasznos anyagokkal telíti azt.

A tormalevélpor üvegedényekben egy évig tárolható.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.