Egyéb

Nem fogod elhinni, mit tehet érted a babérlevéllel és fahéjjal készült tea. Holnaptól kezdve ezt fogom inni.

A tea felmelegíti a testet, hidratálja a szervezetet, és gyakran különleges tulajdonságokkal rendelkezik. Ilyen ez a nem túl tipikus tea is, amely babérlevéllel és fahéjjal készül. Ha nem szeretne hízni, engedje, hogy receptünk elcsábítsa!

Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk, miért ajánljuk a babérlevélből készült főzet fogyasztását. A nemes babér, ahogyan nevezni kell, már az ókorban is híres volt gyógyító tulajdonságairól. Ezeknek a leveleknek köszönhetően megszabadulhatunk a gyomorégéstől, a gyomorfájástól és az emésztési problémáktól. A nem kívánt zsírkilóktól is megszabadulunk, mivel mind a babérlevél, mind a fahéj felgyorsítja az emésztési folyamatot.

Amellett, hogy kellemes illatával megnyugtat minket, a fahéj vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása is.

A babérlevél és a fahéj kombinálásával szervezetünk kap:

  • A-, C- és B-vitamin
  • káliumot, magnéziumot, vasat, szelént, cinket, valamint kalciumot.
  • és folsavat.

Ez a két összetevő segít továbbá megszabadulni a szervezetben lévő húgysavtól, és csökkenti a vér cukortartalmát. Emellett kiváló zsírégető is.

Összetevők:

  • Egy liter víz,
  • 2 fahéjrúd (fontos, hogy rúdban legyen, és ne por alakban – így több értékes összetevőhöz jutunk),
  • 5 babérlevél.

Az alábbiakban láthatjuk, hogyan kell elkészíteni a teát:

Egyszerű – amikor a víz forrni kezd, beledobjuk a fahéjat és a babérleveleket, 20 percig hagyjuk főni, majd legalább fél órán át hagyjuk ázni. Végül a teát szitán át kell szűrni. Fontos, hogy ne essünk túlzásba azzal, hogy túl sokat iszunk a teából! Semmi sem jó, ha túl sokat iszunk belőle. Ahhoz, hogy teljes mértékben kiaknázhassuk a recept tulajdonságait, reggel igyunk meg egy csészével, majd ebéd után egyet.

A tea megszünteti az éhséget, fokozza az emésztést és kiváló zsírégető! Az egészséges táplálkozással és testmozgással együtt… meg fog lepődni a hatásain!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.