Egészség

Nem is tudtam, hogy a popcorn fogyasztásának ennyi előnye van

Vannak bizonyos időszakok az évben, amikor egyes termékeknek jó íze van, másoknak pedig kevésbé. Nyáron fagylaltot eszünk, ősszel pedig inkább egy tál popcornnal kuporodunk be az ágyba, és nézzük a kedvenc sorozatunkat. Kiderült, hogy ez remek megoldás, hiszen a popcorn nemcsak finom, hanem egészséges is!

Kevesen tudják, hogy a pattogatott kukorica élelmi rostok, antioxidánsok, B- és E-vitamin, valamint magnézium forrása. Ez azt jelenti, hogy a pattogatott kukorica kiváló hatással van az anyagcserére. Ha néha nehéz gyomorral küzd, egyen egy kis pattogatott kukoricát.

Tudta, hogy élelmi rostjainak köszönhetően a kukorica segít a rossz koleszterinszint elleni küzdelemben, mivel segít tisztítani az ereket?

Azt is érdemes tudni, hogy a pattogatott kukorica fogyasztása csökkenti a vércukorszintet, szintén az élelmi rostoknak köszönhetően. Ha cukorbeteg, a pattogatott kukoricának az ajánlott nassolnivalók listájának élén kell állnia.

A legújabb vizsgálatok meglepő eredményre jutottak! A rengeteg antioxidánsnak köszönhetően a popcorn segít megelőzni a rákot. Már évek óta ismert, hogy azok, akik szervezetüket jelentős mennyiségű antioxidánssal látják el, kevesebb betegségben szenvednek, és kinézetre is fiatalabbnak tűnnek. A bőr megfelelő módon táplált és védett, így kevesebb a ránc és az elszíneződés, és az agyunk is hatékonyabban működik (ez fontos az Alzheimer-kórra való hajlam esetében!).

Talán nehéz elhinni, de a pattogatott kukorica karcsúsít! Egy pohár ebből a nassolnivalóból mindössze 30 kalóriát tartalmaz, vagyis körülbelül egyötödét annak, ami egy azonos adag sült krumpliban van. A magas élelmi rosttartalomnak köszönhetően ráadásul gyorsabban telítődünk, így kevesebbet eszünk. További bónuszként a pattogatott kukorica lassítja az éhséghormon, a ghrelin termelődését.
Fontos azonban megjegyezni, hogy itt csak a pattogatott kukoricáról van szó. Felejtsük el a sót, a vajat vagy a karamellt. Olaj hozzáadására sincs szükség. A hő önmagában is elegendő a pattogatott kukorica elkészítéséhez.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.