Egészség

Nem kell térdfájdalomtól szenvedni! Szerezze vissza a nyugodt alvást ezekkel a receptekkel

A térdfájdalom nagyon kínzó, és a statisztikák szerint az 50 év feletti lakosság több mint 70%-át érinti. A kezeléshez az alábbi recepteket ajánlunk.

Tormalevelek

Ha fáj a térde, vegyen egy tormalevelet, mártsa forró vízbe, tegye a térdére 2-3 órára. A tormalevél jól kivonja a sókat, és a fájdalom elmúlik. A kezelés időtartama – 7 nap.

Kámfor

Ha fáj a térde, készítse el ezt a keveréket: 50 gramm kámfor, 100 gramm alkohol, 50 gramm mustár, 100 gramm nyers tojásfehérje. Először hígítsuk fel a kámfort alkoholban, majd adjuk hozzá a mustárt. A fehérjét külön felverjük, és utoljára keverés közben adjuk hozzá. Ezzel a keverékkel dörzsölje be az ízületeket lefekvés előtt.

Hétköznapi disznózsír

Jól segítenek a zsírból készült borogatások. Éjszaka kössön borogatást friss sertészsírból a térdére. Reggel vegye le a kötést, este tegyen rá frisset. A disznózsír a bőr pórusain keresztül kiszívja a sókat. A fájdalom 5 kezelés után elmúlik.

Ammóniával való borogatás

Fájdalom esetén készítsen borogatást: keverjen össze 12 evőkanál ammóniát, 3 evőkanál vizet, egy teáskanál mézet, adjon hozzá rozslisztet (rozs hiányában búzát), keverje össze, készítsen lapos lepényt, tegye az ízületre, tekerje be gyapjúkendővel.

Borogatás 10%-os ecettel

Ha nagyon fáj a térde, akkor vegyen 2 friss csirketojást és 2 evőkanál 10%-os ecetet, jól keverje össze. Nedvesítsen meg egy kendőt ebben a keverékben, és tegyen borogatást a problémás területekre. Kössön rá egy gyapjúkendőt. Alkalmazza 10-12 nap egymás után.

Tea mézzel és fahéjjal

Minden nap, reggel és este, igyon meg 1 csésze meleg vizet 2 teáskanál mézzel és 1/2 teáskanál fahéjjal. Ennek az italnak a rendszeres fogyasztása még a krónikus ízületi gyulladást is gyógyítja.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.