Egészség

Népi jogorvoslatok a kéz zsibbadására

A végtagok zsibbadása nagyon fontos tünet, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Olyan betegségek okozhatják, mint az ízületi gyulladás, a csontritkulás, és sok más betegség.

Ha hosszabb ideje tapasztal zsibbadást a kezében vagy a lábában, azonnal forduljon orvoshoz. Ezt a tünetet gyakran erős fájdalom kíséri. A népi gyógyászat azt tanácsolja, hogy a fájdalmas érzéseket egyszerű és megfizethető gyógymódokkal enyhítsük.

Gyógynövények. Sok fitoterapeuta úgy véli, hogy a végtagzsibbadás legjobb gyógymódja a lóhere gyógynövény. Egy teáskanál szárított gyógynövényt egy pohár forró vízben 10 percig főzzük. Igyuk két napig, naponta 2 pohárral.

Fürdők. Áztassa lábát vagy kezét hideg vízben, majd forró vízben. Este lefekvés előtt 15 percig kell csinálni, majd melegítő kenőccsel bekenni a fájó területet és lefeküdni. A kezelés időtartama 10 nap.

Kámforos kenőcs. Adjunk néhány csepp eukaliptusz illóolajat a kámforos kenőcshöz. Legjobb, ha lefekvés előtt bedörzsöljük vele a zsibbadt végtagokat. Egy 3 napos kúra elegendő.

Torna. A torna segíthet a zsibbadt ujjakon és kezeken. Emelje fel a kezét, majd hajlítsa és nyújtsa az ujjait. Csinálja ezt 80-szor, majd engedje le a kezét, és ismételje meg. Így javítja a vérkeringést és enyhíti a fájdalmat.

Tibeti szerzetes módszer. Ez a módszer szintén nagyszerű a zsibbadt kezekre és ujjakra. Fogjon egy kis tálat, öntsön bele forró vizet. Váltott kézzel, lassan nyomja meg a tál alját az ujjaival. Ez az eljárás jó a fájdalom enyhítésére.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.