Egészség

Nyújtsd ki a nyelved, számold a jeleket. A betegségeket kimutató tesztek

Csak egy egészségünk van, és nem szabad alábecsülni a testünk által küldött figyelmeztető jelzéseket. Ez egy segélykiáltás is lehet. Ezért fontos, hogy figyeljük a hirtelen testi változásokat, és megfelelően értékeljük őket. Próbáljon ki hat egyszerű tesztet, amelyekkel felismerheti az egészségügyi problémákat.

Valójában tökéletesen egészségesnek és fittnek érezheti magát. A teste mégis időről időre furcsának tűnő jelzésekkel akarja felhívni magára a figyelmét – a nyelve hirtelen furcsa színű lesz, a tükörbe nézve duzzadt szemhéjakat vagy vörös szemeket vesz észre, az orra hirtelen nem tudja pontosan érzékelni a szagokat…

A jó hír az, hogy sok esetben egy egyszerű teszt elvégzésével perc alatt kiderítheti, mi áll ezeknek a változásoknak a hátterében. Most hét bevált tippet ajánlunk, hogy tesztelje az egészségét.

Hogy van a tüdeje?

Gyújtson meg egy normál vagy mécses gyertyát. Ezután próbálja meg elfújni a lángot 50 centiméter távolságból. Ha ez elsőre gond nélkül sikerül, akkor a tüdeje jó állapotban van.

Minél közelebb kell azonban mennie a meggyújtott gyertyához, hogy eloltsa, annál gyengébb a légzőszerve. A biztonság kedvéért beszélj erről a kezelőorvossal.

Veszélyeztetett a bőrrák szempontjából?

A tudósok kifejlesztettek egy egyszerű tesztet, amellyel meghatározható a bőrrák kialakulásának kockázata. Számolja meg az összes anyajegyet a karján. Ha 11-nél több van, akkor valóban megnő a betegség kialakulásának kockázata, különösen az 50 év felettiek esetében. Kérje orvosától az anyajegyszűrést.

A nagyon világos bőrű és sok szeplős emberek, akik könnyen leégnek a napon, szintén jobban ki vannak téve az ilyen típusú rák kockázatának.

Milyen színű a nyelved?

Nyújtsa ki a nyelvét a tükörben, és nézze meg alaposan. Ha a felszíne természetesen rózsaszínű, vagy csak enyhe elszíneződés látható rajta, az általában nem jelent semmi problémát.

Ha azonban élénkpiros és égő, az B-vitaminhiányra utal. A nyelv barna bevonata ismét bélproblémákra utal. Az orvosnál tett látogatás biztosan választ ad, ezért ne halogassa feleslegesen a dolgot.

Szívproblémái vannak?

Ha reggelente ébredés után a tükörbe néz, és megduzzadt szemhéjakat lát – és a duzzanat nem akar lemenni (dél körülig nem megy le), forduljon háziorvosához.

Ezek a duzzanatok a szívizomzat pangásának jelei lehetnek, ami miatt a vér a vénás rendszerben összegyűlik, és vizet nyom a szövetekbe. Egy elektrokardiográfia (EKG) megnyugtathatja.

A pajzsmirigye rendben van?

Ha valaki pajzsmirigy-túlműködésben szenved, az gyakran ujjremegésben nyilvánul meg. Kíváncsi arra, hogy van? Végezze el az egyszerű otthoni tesztet.

Így néz ki: nyújtsa ki maga előtt kinyújtott karját, tenyérrel lefelé, és tegyen egy papírlapot a keze tetejére. Ha remeg, az pajzsmirigy túlműködésére utalhat. Ismét javasoljuk, hogy forduljon háziorvoshoz, hogy többet megtudjon.

Mennyire működik jól a szaglása?

Ez nagyon könnyen ellenőrizhető egy egyszerű teszttel. Először szagolja meg a fogkrémet, majd a cipőpasztát.

Ha nagyon gyengén vagy egyáltalán nem érzi a szagokat, forduljon szakemberhez – fül-orr-gégészhez.Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.