Soha többé ne kövesse el azt a hibát, hogy ezeket az élelmiszereket a hűtőszekrénybe teszi. A hideg hőmérséklet nemcsak az ízét, hanem a tápanyagtartalmát is elveszíti. Jobb, ha szobahőmérsékleten tartjuk őket.
Ne feledje, hogy a hűtőszekrény nem minden élelmiszer tárolására alkalmas hely. Valójában feltétlenül ki kell szűrnie, hogy mit kell és mit nem szabad a hűtőbe tenni.
A lista élén a kenyér áll. Ezt a pékárut általában melegen és ropogósan fogyasztják. Ha kiteszi a hidegnek, akkor megromlik. A piskótákat se tartsa a hűtőben.
A mézet soha ne tegye hűtőszekrénybe, mivel a hideg a folyékony állag kikristályosodását segíti elő. A folyékony méz fogyasztása azonban sokkal kellemesebb. A legjobb, ha a szekrényben, fénytől védve tartjuk.
Aztán ott van a paradicsom, amely a hidegben gyorsan elveszítheti az ízét. Ne tegyünk bele dinnyét, avokádót és mangót sem.
Ezek az egzotikus gyümölcsök azonnal elveszítik tápértéküket. Ahhoz, hogy ízüket és erényeiket a lehető legjobban kihasználhassa, fontolja meg, hogy inkább a konyhapultra teszi őket.
Az olaj és az olívaolaj nem bírja a hideget, és azonnal megalvad. Ugyanez vonatkozik a tojásokra is, amelyeket a legjobb szintén a konyhapulton tartani.
Végül a fokhagyma és a hagyma olyan fűszerek, amelyek nem tarthatók el jól a hűtőben. Jobb, ha jól szellőző helyen, szobahőmérsékleten tárolja őket.