Egészség

Sokan küzdenek nap mint nap bizonyos fájdalmakkal, amelyeket vérrögök okozhatnak. Ezek a jelek arra utalnak, hogy veszélyben lehet

Hogy eloszlassuk a kételyeket, itt az ideje, hogy összehasonlítsuk tüneteinket a vérrögök jeleivel!

Duzzadt láb

Ha a mindennapi életmódja miatt esténként megduzzad a lába, nem kell aggódnia, csak kezdjen el mozogni egy kicsit, hogy a vér áramoljon a szervezetében. Ha a lába minden ok nélkül megduzzad, akkor gondolnia kell a vérrög kialakulásának kockázatára.

Fájó kéz vagy láb

Az emberek gyakran összetévesztik ezt a tünetet az izomfájdalommal vagy izomlázzal. Ha megmagyarázhatatlan fájdalmat tapasztal a lábában, és az nem javul mozgással, valamint a bőre enyhén elszíneződik és meleg, jobb, ha orvoshoz fordul.

Vörös csíkok a lábakon

Ha vörös csíkok jelennek meg a lábán, amelyek nyomásra érzékenyek, és fájdalommal járnak, akkor a mélyvénás trombózis egyik tünetével van dolga.

Fájdalom a mellkasban

A tüdőembólia és a szívroham tünetei néha hasonlóak, ezért az emberek gyakran összekeverik őket. Szívroham esetén a hirtelen fellépő fájdalom a karba, a nyakba vagy az állkapocsba sugárzik.

Tüdőembólia esetén azonban a fájdalom egyik pillanatról a másikra jelentkezik, és olyan érzést kelt, mintha egy kést döftek volna a szívünkbe. Mindkét esetben azonnal mentőt kell hívni!

Köhögés

Ha nem érzi magát rosszul, de folyamatosan köhög vagy véres váladékot köpköd, azonnal forduljon orvoshoz!