Háztartás, Tippek

Sokan rosszul mossák a gyümölcsöt: mit kell hozzáadni a vízhez?

Miért kell megmosni a gyümölcsöket – és hogyan kell ezt a legjobban csinálni.

A gyümölcsök megmosása fogyasztás előtt létfontosságú, mert még a biotermékeket is beboríthatják káros növényvédő szerek, baktériumok és szennyeződések.

Ha a friss bogyós gyümölcsöket jól leöblíti vagy enyhén megsikálja, nagyban csökkentheti az egészségügyi kockázatokat. De ha rosszul csinálja, tönkreteheti a finom ennivalót.

A gyümölcsök megfelelő mosása meghosszabbíthatja az élettartamukat, így nem romlanak meg, mielőtt megehetnénk. De a vízben való egyszerű áztatás nem elég.

Fogjon egy szűrőedényt, öntse bele az összes bogyót, majd öntsön bele négy csésze vizet és két teáskanál szódabikarbónát. Ezután hagyja állni 15 percig.

Vagy szódabikarbónát, vagy fehér ecetet ajánlott a tálba tenni, mivel ezek hatékonyabban távolítják el a növényvédő szereket. Saját tapasztalatból azonban megtanultam, hogy nem szabad mindkét terméket egyszerre használni.

Valójában ha szódabikarbónát és ecetet is használ a gyümölcsök mosásához, majd meglátja, hogy a szódabikarbóna és az ecet milyen reakciót vált ki, például pezseg a gyümölcs. A buborékos reakció valójában mindkét összetevőt semlegesíti, így a mosási folyamat hatástalanná válik. Én vagy a szódabikarbóna vagy az ecet használatát javasolnám, de nem mindkettőt. A tisztítás után alaposan szárítsa meg a gyümölcsöt papírtörlővel, hogy a szemek ne penészedjenek meg, és hetekig eltarthatók legyenek.