Egészség

Sós kenőcsök ízületi és gerincproblémákra

A kenőcs elkészíthető 100 g homoktövisolajból (homoktövisolaj helyett lehet olívaolaj vagy más, nem finomított növényi olaj), 1 evőkanál tengeri sóból vagy természetes kősóból és 2 evőkanál könnyű mézből.

Az egészet zománcozott vagy porcelánedényben keverjük össze, majd vízfürdőben melegítsük fel, állandóan kevergetve, amíg homogén masszát nem kapunk.

Miután a kenőcs testhőmérsékletűre hűlt, gyengéd körkörös mozdulatokkal masszírozza be az érintett területeket. Miután a kenőcsöt felkentük a bőrre, fedjük be fóliával (a további melegítés fokozza a kenőcs gyógyító hatását), és egy meleg gyapjúkendővel rögzíthetjük.

A kezelés ajánlott időtartama körülbelül 30 perc. A kenőcs hosszú ideig használható, amíg az ízületi fájdalom teljesen meg nem szűnik.

Próbálja ki a következő receptet: reteklé – 1/5 csésze, méz – 1 csésze, vodka – 1/2 csésze, só – 1 csésze. Keverje jól össze, és dörzsölje be a fájó helyeket.

Reuma esetén a fürdőben jól áztassa át a testet, majd vegyen olvasztott sertészsírból és sóból készült kenőcsöt (100 gramm sertészsírt keverjen össze 1 evőkanál konyhasóval), és dörzsölje be vele a fájó pontokat. Ezután forró vízzel mossuk meg magunkat. Ha a gyógymódot többször megismételjük, a legsúlyosabb, reumából is kigyógyulhatunk.

Keverjünk össze egy csésze konyhasót és 1/2 csésze száraz mustárt, adjunk hozzá egy kis paraffint, keverjük kenőcs állagúra. Alvás előtt dörzsölje be a fájó pontot, majd tekerje be egy gyapjúkendőbe. Használja ízületi fájdalmak kezelésére.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.