Kert, Tippek

Sót tenni a paradicsompalántákra jó ötlet?

A só használata a zöldségnövényeken nem túl gyakori, de ennek a terméknek számos előnye van, különösen, ha paradicsomot ültet.

Ha szeretné felgyorsítani a növekedést és biztosítani a paradicsompalánták egészségét, nem kell mást tennie, mint sót, pontosabban magnézium-szulfátot használni.

Ez nem akármilyen só. A paradicsompalánták termesztéséhez gyakran használunk magnézium-szulfátot vagy Epsom sót.

Ez a termék két alapvető elemet tartalmaz: ként és magnéziumot. A magnézium-szulfát gyorsan hat, és növeli ezeknek a tápanyagoknak a mennyiségét a talajban.

Milyen előnyökkel jár a só alkalmazása a paradicsomnál?

A só elősegíti a csírázást és a növekedést

A szezon kezdetén a paradicsompalánták magnézium-szulfát kijuttatása serkentheti növekedésüket. Ha ezzel a termékkel kezeli a magokat, gyorsabb csírázást és hatékonyabb növekedést tapasztalhat.

A gyökerek felszívják az ásványi anyagokat, így azok megfelelően eloszlanak az egész növényben.

A magnézium-szulfát felgyorsítja a virágzást és a termésképződést.

Amint a paradicsompalánták egy kicsit nagyobbak lesznek, virágozni kezdenek és termést hoznak. Ebben az időszakban megnő a magnéziumszükséglet.

Ehhez rendszeresen magnézium-szulfátot kell kijuttatnia a növények töve köré. Az oldatot a levelekre is permetezheti.

Nemsokára feltűnő növekedést fog tapasztalni a virágok számában. Ez azt jelenti, hogy a termés is növekedni fog.

A magnézium felbecsülhetetlen segítséget nyújt a cukrok gyümölcsökben történő szállításában, ami növeli a mennyiséget és a minőséget is.
Segít megelőzni a hiányosságokat és a betegségeket.

A magnéziumhiány gyakran eredményezi a levelek sárgulását. Ennek következtében a növény legyengül, és különböző betegségek támadhatják meg.

A magnézium-szulfát megfelelő alkalmazásával megelőzhető, hogy ezek a problémák elérjék a kritikus stádiumot. Ez a technika segít a kártevők távol tartásában is, ami egészségesebb növényeket eredményez.

Az epsom só egyéb jótékony hatásai

A paradicsomnövények sózásával csökkentheti a növények abiotikus stressz-szintjét. A növényeket a szárazság, a forró időjárás vagy a túlzott vízmennyiség stresszeli.

A magnézium segít biztosítani az egészséges energiaanyagcserét, így a növények erőteljesebbek lesznek.