Háztartás, Tippek

Szabaduljon meg a konyhában lévő szúnyogoktól örökre ezzel az ingyenes, rendkívül hatékony tippel

A legyeket és szúnyogokat, például vonzza a hő, a bomló anyagok, a nedves talaj és az állóvíz. Ennek következtében gyakran betolakodnak a konyhákba, ahol sok az élelmiszer.

Elege van abból, hogy szúnyogok szállják meg a konyháját? Íme egy egyszerű, ingyenes és igazán hatékony módszer, amellyel egyszer s mindenkorra megszabadulhatsz tőlük – garantáltan!

A legyek és szúnyogok gyorsan bosszúságforrássá válhatnak a konyhában. Amint beköszönt a tavasz, ezek a kis élőlények egy szempillantás alatt megtelepednek. Szerencsére van néhány nagyon hatékony természetes módszer, amellyel megszabadulhatunk tőlük. Az egyik ilyen trükk egy egyszerű vattapamacsot tartalmaz. Íme, hogyan!

Miért szállják meg a házunkat a szúnyogok?

Mindenekelőtt fontos azonosítani a szúnyoginvázió eredetét, hogy végleg megszabadulhassunk tőlük. A szúnyogokat és legyeket általában a hő, a bomló szerves anyagok, az állóvíz és a növényi komposzt vonzza. Ezért szaporodnak el gyakran a konyhában, amely tele van élelmiszerekkel és jó illatokkal. Hogy végleg távol tartsa őket, győződjön meg róla, hogy nem hagyja az élelmiszert a szabadban, szüntesse meg az állóvíz forrásait, és ellenőrizze, hogy a növényi komposzt nem túl nedves vagy bomló.

Hogyan tartsuk távol a legyeket és a szúnyogokat vattával?

A nulla költségű megoldás arra, hogy végleg távol tartsa a szúnyogokat a konyhájától és otthonától? Először is szerezzen be egy kis vattát, és formázzon belőle egy körülbelül 5 centiméter átmérőjű golyót.

Ezután helyezzen néhány csepp illatos, rovarriasztó illóolajat (citrom, levendula, eukaliptusz, geránium stb.) az anyagra. Ezután helyezze a labdát azokra a helyekre, amelyeket a legyek és a szúnyogok kedvelnek: ablakok, ajtók, tárolók, szekrények, stb. A bogarakat hamar el kell taszítania az illatnak, és végül el fogják hagyni az otthonát.

Milyen (egyéb) természetes trükköket tud alkalmazni a legyek és szúnyogok ellen?

Ha nincs vatta vagy illóolaj, akkor fehér ecettel is távol tarthatja a legyeket és szúnyogokat: utálják a szagát!

Az egészséges otthonért, amely nem vonzza majd a legyeket, már most sajátítsa el ezeket a jó szokásokat;

Helyezzen egy félbevágott parafát a gyümölcskosárba (felszívja a nedvességet, és lassítja az ételek bomlását).
Rendszeresen tisztítsa meg a csöveket (forró vízzel és fehér ecettel a mosogatóba öntve).
Szellőztesse otthonát naponta legalább 15 percig
A lehető leghamarabb ürítse ki a szemeteskukát
Szabaduljon meg az elhalt növényektől és a hervadt virágoktól.
Dobja ki a romlott gyümölcsöket
Tegyen csengőt a gyümölcskosárra