Háztartás, Tippek

Szósz- és zsírfoltok a műanyag ételtároló dobozokon: ezzel a módszerrel már nem jelent problémát

A különböző formákban kapható élelmiszerdobozok nagyszerű eszközök ételeink tárolására és szállítására, kényelmesebbek, mint üvegből készült társaik, amelyek gyakran törékenyek, és könnyen megrepedhetnek vagy eltörhetnek. Ezek a dobozok gyakran hermetikus záródással rendelkeznek, amely elszigeteli az élelmiszert, megakadályozza a penész, a csírák és a baktériumok kialakulását, és garantálja a jobb eltarthatóságot.

Az ilyen típusú konzervdobozok hátránya, hogy könnyen elszíneződhetnek, néha kitörölhetetlenül. Bár a száraz ételek tartósításának nincsenek hátrányai, de amikor szaftosabbat tárolunk bennük, vagy az irodába visszük, a maradékok könnyen megtelepednek a felszínen, különösen a nagyon zsíros mártások és a savas anyagok, például a paradicsom esetében.

Íme egy igazán bombabiztos módszer, amivel újra tökéletesen tisztává varázsolhatja a műanyag ételdobozokat.

A hatékony módszer a műanyag dobozok tisztítására

Ahhoz, hogy hatékonyan eltávolíthassa a foltokat a műanyag dobozokról, vízre, mosogatószerre, konyharuhára vagy papírtörlőre lesz szüksége.

Először is áztassa be a műanyag dobozokat forró vízbe, néhány csepp mosogatószer hozzáadásával. Töltse meg a dobozt nedvszívó papírral vagy apró darabokra vágott papírtörlővel, és zárja le a fedővel. Jól rázza fel, és ellenőrizze a foltokat. Ha eltávolította a foltokat, nyissa ki a konzervdobozt, és öblítse ki hideg vízzel.

Különösen makacs foltok esetén ezt a műveletet többször is meg kell ismételnie.

Egyéb hasznos szerek a műanyag dobozok tisztításához

A műanyag dobozok foltjainak eltávolítására is vannak hasznos alternatívák:

Hidrogén-peroxid és szódabikarbóna: ezek tökéletes fehérítő szerek, és könnyen eltávolíthatja a foltokat az ételdobozokról, ha e két összetevőből sűrű pasztát készít, ezt a két összetevőt a doboz felületére szórja, és néhány órán át hagyja állni, mielőtt szivaccsal vagy kefével lesúrolja.
A szódabikarbóna önmagában is használható, ha 4 evőkanálnyit hígítunk egy liter vízben, és hagyjuk ázni;
Az ecet szintén nagy segítség; egyszerűen bedörzsölheti vele a tisztítandó felületet, vagy beáztathatja a konzervdobozt 1/3 ecet és 3/4 víz oldatába.

Ezekkel a tippekkel az ételdobozok olyanok lesznek, mintha újak lennének.