Háztartás, Tippek

Takarítási tippek allergiásoknak

Ezekkel a takarítási tippekkel nem fogja zavarni az allergia a házban és a ház körül

Ha Ön, vagy valaki a családjában allergiától szenved, valószínűleg mindent megtenne azért, hogy csökkentse a szenvedését. Szerencsére van néhány takarítási tipp, amelyek segíthetnek kezelni az allergiás reakciókat okozó allergéneket otthonában. Felsorolunk néhány takarítási tippet, amelyek segíthetnek megszabadulni az allergénektől és ezzel együtt az allergiás reakcióktól.

Gyakoriság

Az első dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy a takarítás valójában ronthat a tüneteken. Amikor takarít, a porszemcsék és az allergének mozognak, és megtöltik a levegőt. Ez pedig minden bizonnyal valamilyen allergiás reakciót vált ki. Tehát ügyeljen arra, hogy rendszeresen takarítson. Így nem lesz annyi por vagy allergén az otthonában, és a takarításra adott reakciója is csökken. Vagy viseljen maszkot takarítás közben, hogy biztosan ne lélegezzen be semmilyen allergént.

Takarítóeszközök

Fontos odafigyelni arra, hogy milyen eszközöket és termékeket használ otthonának takarításához. Olyan készülékekre és termékekre van szüksége, amelyek nem rontják a tüneteit. A porszívónak rendelkeznie kell a finom részecskék szűrőjével. Ha nincs ilyen porszívója, akkor használjon dupla zsákot. A mikroszálas kendők és az eldobható portörlőkendők sok port vonzanak, és a statikus tapadás gondoskodik arról, hogy a por a kendőn vagy a törlőkendőn maradjon, amíg ki nem dobja vagy ki nem mossa. Ha takarítás közben maszkot vagy kesztyűt szeretne használni, akkor mosható vagy eldobható maszkot vagy kesztyűt használjon. A latex fajták irritációt okozhatnak a bőrön. Mosáskor igyekezzen olyan mosószereket használni, amelyek nem tartalmaznak színezéket és nem illatosítottak. Ezek ugyanis biztosan hozzájárulnak az allergiás reakciókhoz.

A tisztítószerek használatakor kerülje azokat a fajtákat, amelyek sok vegyszert tartalmaznak. Mint az ammónia, a formaldehid, a nátrium-lauril-szulfát és a nátrium-hipoklorit. Csak ellenőrizze a tisztítószerek címkéjét, mielőtt használja őket. Így elkerülheti a nem kívánt allergiás reakciókat.

Helyiségek otthonában

Amikor takarít, előfordulhat, hogy otthonának minden helyiségét ugyanúgy tisztítja. Ez egyszerű és gyors. De ha a ház minden helyiségében ugyanazt a módszert és termékeket használja, az valójában kiválthatja az allergiáját. Tehát minden helyiségnek más megközelítésre van szüksége.

Fürdőszoba: Az allergiás reakciók egyik nagy okozója a penész. A fürdőszoba pedig az egyik olyan hely az otthonában, amely könnyen penészedik. Ezért győződjön meg róla, hogy alaposan takarítsa ki a fürdőszobát. A megelőzés is fontos. Használat után szárítsa meg a kádat vagy a zuhanyzót, használjon elszívó ventilátort, és győződjön meg róla, hogy használat után megszárítja a törölközőit.

Konyha: Sajnos a penész a konyha területén is elszaporodik. Ezért rendszeresen ellenőrizze a hűtőszekrényét, naponta tisztítsa meg a munkalapokat és a mosogatót, és háromhavonta takarítsa ki a szekrényeket.

Hálószoba: hogy hálószobája mentes legyen az allergénektől, hetente mossa ki lepedőit, párnahuzatait és takaróit. Ne akassza ki őket száradni a szabadba, és válasszon atkabiztos huzatot matracához és párnáihoz.

Amikor egy szobát takarít otthonában, mindig a tetején kezdje (mennyezeti ventilátorok, lámpák stb.), és haladjon lefelé. Így nem fogja csak úgy egyik helyről a másikra szállítani a port.

Ezekkel a tippekkel nem fogja annyira zavarni az allergia, és otthona valóban a kényelem és az öröm helye lehet.