Háztartás, Tippek

Tartsa ezeket a növényeket az erkélyén, és kerülje el a bosszantó szúnyogokat!

A szép idő a szabadban töltött szabadidő eltöltésére ösztönöz, de ez azt is jelenti, hogy a testünk (vagy inkább a vérünk) ízletes falat lesz a szúnyogok számára. Ezek a rovarok nagyon megnehezíthetik az életünket, de van néhány módszer, amivel elkerülhetjük őket. Ha Ön az a fajta ember, aki szeret az erkélyen üldögélni a kedvenc könyvével, vagy nyitott ablaknál aludni, akkor meg kell tudnia, milyen növényeket érdemes termesztenie, hogy távol tartsa a szúnyogokat otthonától.

1) Levendula

Ezeket a lila virágokat a nők és a férfiak egyaránt szeretik. Gyönyörűen néznek ki és csodálatos az illatuk, de a szúnyogoknak teljesen más a véleményük a levenduláról. Ezek a rovarok menekülnek előlük, így ültetésük elriasztja a szúnyogokat.

2) Bazsalikom

Ezt a növényt az erkélyen vagy a konyhaablakban kell tartani. Először is, a bazsalikom hasznos lesz a főzéshez, másodszor, finom illata van, harmadszor pedig (ami a legfontosabb!) hatékony szúnyogriasztó.

3) Macskamenta

Nagyon erős illata van, amely vonzza a macskákat és elriasztja a szúnyogokat. Ha egyszer elültettük, ezek a növények több éven át boldoggá tesznek bennünket. Ezzel a növénnyel azonban vigyázni kell! Ne lepődjön meg, ha a macskák, amelyeket nagyon vonz a macskamenta, elkezdik látogatni Önt.

4) Édeskömény

A házi konzervkészítés szerelmesei bizonyára sokszor termesztettek már édesköményt. Ha gyakran gondot okoznak a bosszantó szúnyogok, termessze az erkélyén vagy a kertjében. A konyhában is jól jön majd.

5) Muskátli

A muskátlik a család minden tagjának örömet szereznek, és színesebbé teszik az erkélyt. A muskátlik esztétikai funkciójuk mellett a szúnyogoktól is megvédhetik. Ennek a virágnak az illata megakadályozza, hogy a rovarok akár csak a lakása ablakát is megközelítsék.