Egészség, Tippek

Tedd ezt a nyelved alá és kipihentebb boldogabb leszel mint valaha!

A pihentető, jó alvás elengedhetetlen része szervezetünk egészséges működésének és mindennapi tevékenységeink ellátásának. Mondhatni létfontosságú a jó közérzet biztosításához. Sajnos sokan még sem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra.

Megfelelő alvási szokásokkal csökkenthetjük, sok betegség kockázatát, javíthatunk közérzetünkön. Segít az alábbiakban is, mint pl.

  • jó memória
  • megfelelő súlykontroll
  • erősebb immunitás
  • kevesebb fájdalom
  • jobb kedélyállapot
  • Jobb szexuális élet
  • Tisztább gondolkodás

A megfelelő alvási szokásokat soha nem késő kialakítani.

Első lépés:

Elalvás előtt csökkentsük a nyugalmat zavaró tényezőket, 1 órával előtte már ne tévézzünk, ne használjunk telefont és számítógépet. Helyette inkább hangulatvilágításánál végezzünk nyújtó gyakorlatokat, jógázzunk, olvassunk, hallgassunk halk zenét, vagy beszélgessünk párunkkal, esetleg meditáljunk és gondoljuk végig napunkat.

Második lépés:

Egy házilag elkészíthető és alkalmazható szer mely segíteni fog, felkészíti a testünket a természetes és pihentető alvásra.

Hozzávalók:
  • 5 teáskanál valódi méz
  • 1 teáskanál himalája só (rózsaszín)
Elkészítése:

Az összetevőket keverje el mindaddig, amíg a só teljesen fel nem oldódott a mézben, az elkészült keveréket tárolja zárható üvegben, száraz, hűvös helyen.

Az optimális eredmény és felszívódás érdekében ebből a keverékből tegyen egy kanállal nyelve alá lefekvés előtt és hagyja, hogy szétolvadjon a szájüregben majd nyelje le.

Az összetevők élettani hatásai:

A Himalája tengeri só több mint 80 esszenciális ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz melyek szükségesek a szervezetünk számára a normál funkcióink működéséhez. Ebben segít és felkészít alvás közben a következő napra. A méz hatóanyaga pedig átalakul pihentető hormonná, mert a benne lévő természetes cukrok stimulálják a szerotonin kibocsátását.
Összefoglalva, ez csodálatos kombináció ugyanis a szerotonin fontos a pihenéshez és a pihenés pedig egy boldogabb élethez.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.