Háztartás

Tegye a tartályba, és a vízszámlája csökkenni fog

Havonta emelkedik a vízszámlája? Érdemes megkeresni a megtakarítási lehetőségeket, hogy ne fossza meg magát a szórakozástól. Íme egy trükk, amivel vizet takaríthat meg a WC-tartályban. Egy kis változás az életben, nagy változás a számlákban.

Ezek azok az idők, amelyek arra késztetnek minket, hogy keressük a spórolás lehetőségeit. Amikor meghúzza a nadrágszíjat, ne feledje, hogy ezt bölcsen tegye, és nem lesz kénytelen lemondani az élet minden öröméről.

Hogyan csökkenthetem a vízszámlámat?

Próbálja ki ezt a trükköt

Ahhoz, hogy csökkentse a vízszámláját, csak egy okos trükköt kell bevetnie. A trükkhöz mindössze egy egyszerű műanyag palackra van szüksége. Mit kell tennie? Először is zárja el a vizet a tartálynál, engedje le és nyissa ki a WC-tartály tetejét. Fogjon egy kis műanyag palackot, és töltse meg a tetejéig vízzel, majd zárja le. Dobja bele a tartályba, és nyissa meg a vizet, hogy be tudjon folyni a tartályba. A palack víz el fog foglalni némi térfogatot, és azt fogja eredményezni, hogy kevesebb vizet használ a WC lehúzásakor. Egy egyszerű trükk, amellyel egy hónap alatt sok pénzt spórolhat meg.

A műanyag palack a WC duguláselhárításakor is jól jön majd

Ha úgy érzi, hogy a WC lefolyó kissé eldugult, és a víz már nem folyik úgy, ahogy kellene, próbálja meg a duguláselhárítást egy műanyag palackkal. Ez a trükk akkor hasznos, ha nincs hozzá egy speciális pumpája. Vágja le a palack alját, és a levágott végével lefelé helyezze rá a vízzel teli wc lefolyóra. A kupaknak a helyén kell maradnia, hogy némi nyomás tudjon kialakulni benne. Mozgassa a palackot fel-le, ugyanúgy, mintha pumpát használna. A nyomásnak el kell távolítania a dugulást. Ez egy egyszerű trükk vészhelyzetekre, amikor nincs időnk szakember segítségét kérni.