Szépség

Teljesen váratlan módon megtanultam, hogyan tartsam tökéletes állapotban a lábam

A nyári mezítlábas séta általában durvává és repedezetté teszi a sarkamat, így lehetetlen nyitott cipőben járni. És mivel az egész hétvégét a nyaralóban töltjük, többnyire mezítláb járunk, és ezt nehéz visszautasítani, ráadásul nagyon hasznos.

Van egy szomszédunk, aki már régóta ízületi betegségben szenved. Az akut fájdalmak enyhítésére a bojtorján gyógyító tulajdonságait használja, és kifejezetten a tinktúráját alkalmazza. Már régen észrevette, hogy néhány borogatás után, amit a lábára tett, szinte az összes régi érdes bőr a talpán könnyen lejön. Néha még túlságosan is. Ekkor jött az ötlet, hogy a tinktúránál puhább bojtorjánból készítsen orvosságot, és megtanított elkészíteni, hogy éjszakára a sarkam érdes bőrére tudjam kenni.

A bojtorjánleveleket pépesítsük, keverjük össze mézzel, adjunk hozzá lisztet, és készítsünk belőle pasztát. Ezt a pasztát kenje a sarkakra, és reggel kaparja le az összes elhalt bőrt.

Ha egy kezelés nem tűnik elégnek akkor kettőt vagy hármat csinálhat belőle, viszont figyelje a bőr állapotát, és meg fogja érteni, mikor van itt az ideje abbahagyni. Ez a második nyaram, ahol egyetlen repedés sincs a sarkamon, és a bőröm olyan, mint egy baba popsija.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.