Háztartás, Tippek

Természetes hangyariasztó: egy egyszerű trükk, hogy megállítsuk a hangyák betörését otthonunkba

A hangyák jelenléte tavasszal nem abnormális, de ez nem jelenti azt, hogy kellemes is. Tudja meg, hogyan tarthatja távol őket természetes úton, néhány termékkel.

Miután a telet melegen és meghitten töltötték a hangyabolyokban, a hangyák idén tavasszal ismét erővel térnek vissza a konyhába. Bár a hangyák jelenléte általában ártalmatlan az emberi egészségre, mégis rendkívül kellemetlen. Amikor gyümölcsöt vagy süteményt tesz a munkalapra, nem szeretné, ha tele lenne hangyákkal. Szerencsére vannak módok arra, hogy elkerüljük a betolakodást.

Hogyan készítsen hangyariasztót mindössze 4 termékből?

Az egyik gyakran említett tipp a kréta. A hangyák nem szeretik a krétarajzokat, ezért célszerű olyan felületeken használni, ahol potenciálisan átjuthatnak. A probléma az, hogy nem mindig van otthon kréta. Van egy másik megoldás. Ez egyszerű, gyors, hatékony és természetes.

A trükk végrehajtásához kávézaccra, fehér ecetre, alufóliára és levendula illóolajra lesz szüksége.

Helyezze a kávézaccot egy edénybe. Adjon hozzá egy kevés fehér ecetet, és keverje össze, hogy a kávézaccot megnedvesítse. Ne felejtsen el hozzáadni néhány csepp illóolajat, és keverje össze újra. Ezután egyszerűen fogja az alufólia lapot, helyezze rá a keveréket, és zárja le egy golyó formájában. Egy fogpiszkálóval vagy villával szúrjon lyukakat az alumíniumgolyóra, majd helyezze azt egy olyan stratégiai helyre, ahol a hangyák valószínűleg átjutnak.

Több hangyariasztót is készíthet, és különböző helyeken helyezheti el őket, hogy maximalizálja az esélyét a kis rovarok távoltartásának.

Milyen egyéb tippek vannak még a hangyák jelenlétének megakadályozására?

A hangyák jelenlétének semmi köze a piszokhoz, bár a nagyon tiszta munkafelület, padló és falak biztosan segítenek.

A hangyák a citromot sem szeretik. Ezért önthet rájuk citromlevet, vagy helyezhet citromhélyat az ablakok sarkaiba vagy a szokásos tartózkodási helyeik közelébe.