Egészség

Természetes jogorvoslatok a nyiroködéma okozta duzzanat ellen

A végtagok nyiroködéma okozta duzzanatát a nyirokcsomókban és a nyirokcsatornákban felgyülemlett folyadék okozza. Akkor fordul elő, ha a nyirokcsomók hiányoznak vagy megbetegedtek, akadályozva a nyirokelvezetést. Ha nem kezelik, ez az állapot súlyos szövődményekhez vezethet, például gyulladáshoz vagy késleltetett sebgyógyuláshoz, esztétikai és funkcionális károsodáshoz. Az életmódváltással azonban jelentősen segíthetünk szervezetünknek.

A nyiroködémának két típusa van. Az elsőt a nyirokcsomók hiánya vagy veleszületett nyirokrendszeri rendellenesség okozza. A második a nyirokcsomók kimerülése, amelyet okozhat sugárterápia, gyulladásos betegségek, rosszindulatú daganatok vagy hegszöveti felhalmozódás. A nyiroködéma nagyon gyakori a rákos betegeknél.

A nyiroködéma általában a karokban és a lábakban jelentkezik, de a test bármely részén előfordulhat. A testmozgás, a nyirokmasszázs és a szűk ruházat viselése hatékony kezelési módja a nyiroködéma okozta ödéma kezelésének.

Ezenkívül a következő intézkedéseket kell betartani és alkalmazni:

1- A szervezet rendszeres méregtelenítése
2- Ha túlsúlyos, fogyassza le a felesleges súlyt.
3- A Budwig-diéta, amely hatékony a rákos betegeknél, és a vér hígításával javíthatja a nyirokkeringést.
4- Kerülje az egészségtelen ételeket, például a készételeket, a gyorséttermi ételeket, a cukrot, a mesterséges édesítőszereket és az egészségtelen olajokat (a kókuszolaj és a trópusi olajok a legegészségesebbek). Fogyasszon minél több friss bio gyümölcsöt és zöldséget, joghurtot és probiotikumot az egészséges bélbaktériumok fenntartása, az immunrendszer védelme és a méregtelenítés elősegítése érdekében.

A következő táplálékkiegészítők segíthetnek a gyógyulásban:

Bromelain, amely csökkenti a duzzanatot és a gyulladást. Az ajánlott napi adag 250-500 mg naponta háromszor éhgyomorra.

Emuolaj, amely javítja az immunsejtek működését, elősegíti a vérkeringést és csökkenti a gyulladást. Az ajánlott napi adag 1000 mg.

Máriatövis, amely erősíti az ereket és javítja a vérkeringést. Csökkenti a duzzanatot és a gyulladást, valamint az ödémát is. Az ajánlott napi adag 100 mg, amelyet legalább három hónapon keresztül kell szedni.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.