Egészség, Recept

TITKOS VÉDELEM a súlyos betegségek ellen! Én hetente egyszer főzök ilyet, és azonnal jelentkeztek az eredmények

Mai cikkünkben egy olyan receptet hozunk, amit talán jól ismernek. Arról azonban biztosan fogalma sem volt, hogy ez az alapélelmiszer, amiből a recept áll, milyen jótékony hatással lehet az egészségünkre.

A csirkemájról beszélünk

Kiderült, hogy a vér hemoglobinszintjének növelésére a legjobb módszer a csirkemáj fogyasztása, mert rengeteg vasat tartalmaz. Az egyik oka annak, hogy a túlsúlyos emberek nem tudnak lefogyni, a vér vashiánya miatt van. Ráadásul a májat az alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek közé sorolják, 100 g máj mindössze 137 kalóriát tartalmaz. Ezért, ha diétázik, akkor is fogyaszthatja.

Mire jó a csirkemáj?

Bár nem gyakran készítettem ezt az ételt, a macskám imádta a csirkemájat, és nem tudott betelni vele. Fényes és tökéletes állapotban lévő bundája volt. Remek formában volt, tele volt energiával, és mindenki azt kérdezte tőlem, milyen eledelt adok neki.

A csirkemáj további értékes tulajdonságai közé tartozik a könnyű emészthetősége és a szervezet gyors feltöltése jótékony anyagokkal. Nem csoda, hogy műtétek után, amikor sok vért veszítenek, a betegeknek is ajánlják.

A máj A-, C-, B6-, B12-vitamint és folsavat tartalmaz. Ezenkívül olyan nyomelemeket is, mint a réz, cink, kalcium, mangán, vas és króm. Ezek nélkül a szervezet nem tudna úgy működni, ahogyan kellene!

Nagyon hasznos a szív- és érrendszer erősítésére. A májban található heparin normalizálja a véralvadást, és jó megelőzés a szívinfarktus ellen. A lizin olyan anyag, amely megakadályozza az érelmeszesedés kialakulását. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a kutatók szerint rákellenes hatása is van.

Íme, így készítse el gyorsan és ízletesen a csirkemájat. A máj kiválasztásakor a simább, rugalmasabb és fényesebb májat részesítsük előnyben. Soha ne vásároljon foltos májat, mert az bizonyíték arra, hogy sokáig volt a fagyasztóban!

A csirkemáj gyógyító receptje:

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 400 g csirkemáj
  • 3 vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál növényi olaj
  • 2-4 evőkanál tejföl
  • Fekete bors
  • Petrezselyem (ízlés szerint)

Elkészítés:

Tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk félkarikákra a hagymát.

A májat megmossuk, megtöröljük és feldaraboljuk.

Hevítsünk fel egy serpenyőt, tegyük bele az olajat, adjuk hozzá a hagymát, és 3-4 percig kevergetve pirítsuk, amíg aranybarna nem lesz.

Adjuk hozzá a májat, és magasabb lángon további 3-4 percig kevergetve pirítsuk. Sóval és borssal fűszerezzük.

Ne feledkezzünk meg 3-4 evőkanál tejfölről sem.

Pároljon mindent közepes lángon 5 percig.

A kész ételt friss petrezselyemmel díszítheti.

A csirkemájat főzés után azonnal fogyassza el, és ne hagyja másnapra. A főtt ételnek semmiképpen sem szabad kesernyés ízűnek lennie, ez a máj rossz minőségére utaló jel lenne.