Kert, Növény, Tippek

Top 4 szúnyogriasztó növény a kertben

A levendulától a bazsalikomon át a rozmaringig fedezze fel ezeket a szúnyogriasztó növényeket, amelyek egyesítik a szépséget és a praktikumot. A kisujját sem kell megmozdítania, hogy megszabaduljon a nemkívánatos rovaroktól – mindent megtesznek helyettük!

Bazsalikom: az egyik leghatékonyabb szúnyogriasztó növény

Szó sincs arról, hogy a tavalyihoz hasonlóan hagyja tönkremenni a nyári estéit! Fegyverkezzen fel a legjobb szúnyogriasztó növényekkel, köztük a bazsalikommal.

Ennek az aromás fűszernövénynek a friss, átható illata azonnal menekülésre készteti ezeket a rovarokat. Soha többé nem fogja hallani idegesítő zümmögésüket.

Ahhoz azonban, hogy a bazsalikom kifejthesse varázserejét, megfelelő gondoskodásra van szüksége. Rendszeresen öntözni kell, de a nap legmelegebb óráiban a cserepet is árnyékos helyre kell helyezni.

Amikor azonban nem perzsel a nap, ne felejtse el természetes fénynek kitenni aromás növényét. Ami a helyét illeti, a bazsalikomot helyezze a pihenőhelyéhez közel.

Levendula és a provence-i illat

A levendula varázslatos illata és gyönyörű lila színe két ok, amiért ezt a bájos dísznövényt választjuk. Van azonban egy másik, még érdekesebb ok is, amely megmenti az életét ezen a nyáron: szúnyogriasztó hatása.

A levendula gátat képez ezekkel a rossz látogatókkal szemben, és lehetővé teszi, hogy nyugodtan tölthessen el egy kis időt a szabadban. Csak ne feledje, hogy sok napfénynek tegye ki.

Rozmaring: egyszerre aromás növény és természetes szúnyogriasztó hatású

A bazsalikomhoz hasonlóan a rozmaring is az egyik legjobb szúnyogriasztó növény. Ez az aromás növény nemcsak elriasztja ezeket a nemkívánatos rovarokat, hanem vonzza a jó rovarokat, például a méheket is.

A hatékony használatához égessen el néhány ágacskát a grillen. Remek módja annak, hogy a barátokkal és a családdal szórakozva töltsön el egy kis időt, zajtól és szúnyogcsípésektől zavartalanul.

Citromfű: az egyik legjobb szúnyogriasztó növény

Azáltal, hogy erős illatú illóolajat bocsát ki, a citromfű szintén kiváló szúnyogriasztó. Helyezze a cserepet a bejárathoz vagy az erkélyre. Alternatív megoldásként összezúzhatja a leveleket, és a bőrre kenheti. Így 100%-ig garantálhatjuk, hogy ezek a rovarok távol maradnak.