Ha krónikusan stresszes, nagyon fontos, hogy figyeljen arra, mit eszik. Az egészséges táplálkozás csökkenti a stresszt, és növelheti a szellemi kapacitást. Ha olyan élelmiszereket épít be az étrendjébe, amelyek javítják az agy és az idegrendszer működését, jelentősen növelheti a termelékenységét. Ebben a cikkben azt a TOP 10 élelmiszert nézzük meg, amelyet be kell iktatnia az étrendjébe.
1- Zabpehelyliszt
A zabpehelyben lévő glükóz serkenti az acetilkolin termelődését. Ez az anyag javítja a memóriát és pozitív hatással van az agyra.
2- Diófélék
Minden dióféle hasznos, de a dió kétségkívül rekordtartó az agyműködés javításában. Ezek az agyas diófélék glicint tartalmaznak, ami nagyon jótékonyan hat a szellemi teljesítményre.
3- Méz
Ez a finomság természetes glükózt tartalmaz. A méz kiváló antidepresszáns. A mézet azonban mértékkel kell fogyasztani – egy-két teáskanálnyi elegendő ahhoz, hogy az agyat egészséges glükózzal lássa el egész nap.
4- Tengeri moszat
A tengeri moszat gazdag jódban. Ez az anyag felel a memóriazavarok megszüntetéséért.
5- Áfonya
Ezek az ízletes bogyós gyümölcsök segítenek javítani a rövid távú memóriát.
6- Lazac
A tengeri halak gazdagok Omega-3 zsírsavakban, amelyek növelik a stresszel szembeni ellenálló képességet. Az omega-3 zsírsavak gátolják a kortizol nevű stresszhormon termelődését is.
7- Sajt
Ez az élelmiszer triptofánt tartalmaz. Az orvosok a triptofánt tartalmazó ételeket a depresszióban szenvedőknek ajánlják.
8- Zöld tea
Ez az ital elősegíti a koncentrációt és javítja a figyelmet.
9- Víz
A természetes víz (különösen a forrásvíz) akár 10%-kal is javíthatja az agyműködést. Fontos, hogy a nap folyamán elegendő folyadékot fogyasszunk: a szakértők legalább 1,5 liter víz fogyasztását javasolják.
10- Csokoládé
A természetes étcsokoládé antioxidánsokban gazdag, csökkenti a szorongást és segít leküzdeni a pszichés fáradtságot.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.