Egészség

10 étel, amely jót tesz az agynak és az idegrendszernek

Ha krónikusan stresszes, nagyon fontos, hogy figyeljen arra, mit eszik. Az egészséges táplálkozás csökkenti a stresszt, és növelheti a szellemi kapacitást. Ha olyan élelmiszereket épít be az étrendjébe, amelyek javítják az agy és az idegrendszer működését, jelentősen növelheti a termelékenységét. Ebben a cikkben azt a TOP 10 élelmiszert nézzük meg, amelyet be kell iktatnia az étrendjébe.

1- Zabpehelyliszt

A zabpehelyben lévő glükóz serkenti az acetilkolin termelődését. Ez az anyag javítja a memóriát és pozitív hatással van az agyra.

2- Diófélék

Minden dióféle hasznos, de a dió kétségkívül rekordtartó az agyműködés javításában. Ezek az agyas diófélék glicint tartalmaznak, ami nagyon jótékonyan hat a szellemi teljesítményre.

3- Méz

Ez a finomság természetes glükózt tartalmaz. A méz kiváló antidepresszáns. A mézet azonban mértékkel kell fogyasztani – egy-két teáskanálnyi elegendő ahhoz, hogy az agyat egészséges glükózzal lássa el egész nap.

4- Tengeri moszat

A tengeri moszat gazdag jódban. Ez az anyag felel a memóriazavarok megszüntetéséért.

5- Áfonya

Ezek az ízletes bogyós gyümölcsök segítenek javítani a rövid távú memóriát.

6- Lazac

A tengeri halak gazdagok Omega-3 zsírsavakban, amelyek növelik a stresszel szembeni ellenálló képességet. Az omega-3 zsírsavak gátolják a kortizol nevű stresszhormon termelődését is.

7- Sajt

Ez az élelmiszer triptofánt tartalmaz. Az orvosok a triptofánt tartalmazó ételeket a depresszióban szenvedőknek ajánlják.

8- Zöld tea

Ez az ital elősegíti a koncentrációt és javítja a figyelmet.

9- Víz

A természetes víz (különösen a forrásvíz) akár 10%-kal is javíthatja az agyműködést. Fontos, hogy a nap folyamán elegendő folyadékot fogyasszunk: a szakértők legalább 1,5 liter víz fogyasztását javasolják.

10- Csokoládé

A természetes étcsokoládé antioxidánsokban gazdag, csökkenti a szorongást és segít leküzdeni a pszichés fáradtságot.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.