Egészség

11 tea, amelyek harcolnak a vírusfertőzések ellen

Régebben az emberek nem szaladhattak a helyi sürgősségi osztályra, nem fordulhattak orvoshoz, és nem kaphattak receptet a betegségükre. Az anyatermészet ajándékaira, a növényekre, gyógynövényekre, magvakra és gyökerekre támaszkodtak. Kutatások, próbálkozások és tévedések révén a kultúrák világszerte felfedezték a gyógynövényes gyógymódokat, amelyek számos modern gyógyszerünk előfutárai voltak.

Természetes fertőzés elleni szerek

11 immunitást biztosító tea, amelyek felveszik a harcot a vírusfertőzésekkel szemben. Még mielőtt a tudósok felfedezték volna a fertőzéseket okozó baktériumokat és vírusokat, az emberek gyakran használtak gyógynövényeket a fertőzések leküzdésére, gyakran sikeresen. Egészben fogyasztották, őrölték vagy teába áztatták őket. A modern tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy számos gyógynövény jótékony hatással van a szervezetre és természetes módon küzdhet a fertőzések ellen.

A gyógyteák tökéletes elkészítési módja

A tökéletes csésze gyógytea elkészítéséhez melegítse fel a tisztított vizet egy vízforralóban, amíg fel nem forr. Tegye a laza levelű teát egy szűrőbe, vagy használjon kész teafiltert a csészébe. Öntse a vizet a csészébe, hagyja a teát 3-5 percig ázni, majd vegye ki a szűrőt vagy a teafiltert. Bár a legtöbb gyógytea önmagában is finom, bátran adjon hozzá egy kis biocukrot, mézet vagy citromot ízlés szerint. Kísérletezhet a laza levelű teákkal, hogy megtalálja az ízlésének megfelelő kombinációt.

Mivel sok gyógytea antioxidánsokban és vitaminokban gazdag, számos lehetősége van. Egyes gyógynövényeknek finom virágos illata és íze van, míg másoknak inkább fűszeres, fás alaptónusai vannak.

Íme 11 tea, amelyek a vírusfertőzések ellen küzdenek

1) Ginseng

A sok legendás, történelmi gyógyhatású gyógynövény és gyökér közül a ginzeng az egyik legjobb. A történészek úgy vélik, hogy ezt a sokat csodált gyökeret évezredekkel ezelőtt fedezték fel és termesztették Kínában, ahol ma is a kínai gyógyászat szerves részét képezi. Latin neve, a Panax, leírja, hogy a gyógynövény szinte mindenre jó. A gyökeret gyakran őrlik finom porrá, és adják hozzá a finom teához, amely egykor az ősi kínai császárok elixírje volt. Tanulmányok kimutatták, hogy a Panax fokozhatja az energiát, javíthatja a hangulatot vagy növelheti a szexuális energiát férfiaknál és nőknél.

2) Pitypang

Tudta, hogy ez egy évszázadok óta tisztelt növény? Gyökerét gyakran zúzzák össze, hogy antioxidánsokban és A-vitaminban gazdag, ízletes italt készítsenek belőle. Tudományos jelentések szerint a kamillafélék családjának ez a tagja vízhajtó, májtisztító, gyulladáscsökkentő és koleszterinszint-csökkentő hatású lehet.

3) Kamilla

Emlékszik, amikor a nagymamája azt mondta, hogy a kamillatea megnyugtatja az idegeket? Nos, úgy tűnik, a nagymamájának teljesen igaza volt. Az ókori egyiptomiak megszárították és vízben áztatva készítettek belőle a megfázás elleni italt. Ez a gyógynövénykeverék nemcsak a megfázás tünetein segíthet, hanem a nyugtató alvást is elősegíti, megnyugtatja a gyomorpanaszokat, enyhíti a menstruációs görcsöket, javítja a vércukorszintet, és potenciálisan megelőzhet bizonyos rákos megbetegedéseket.

4) Rozmaring

Ki gondolta volna, hogy ebből az olasz konyhában oly elterjedt gyógynövényből ízletes és egészséges teát lehet készíteni? A rozmaring egy évelő cserje, amely a Földközi-tenger környéki területeken őshonos. Ezt a növényt már az ókori egyiptomiak is ismerték, akik étkezéshez, gyógyászati célokra és temetkezésre használták. Ennek a fás szárú bokornak apró, illatos tűlevelei vannak, mint a fenyőfának, és erős virágos ízt kölcsönöz a húsoknak és zöldségeknek.

Ha teaként főzik, javíthatja a memóriát és fokozhatja a hangulatot. Számos tanulmány bizonyítja, hogy ez a tea javíthatja a látást, csökkentheti a gyulladást, támogathatja az agy egészségét, valamint erős és egészséges hajjal ruházza fel.

5) Édesgyökér

Az édesgyökérnek hosszú története van az ősi kínai gyógyászatban. A középkori kolostorokban értékes konyhai és gyógynövényként fejlesztették ki. Valószínűleg ismeri az édesgyökér árnyalt ízét a cukorkáktól kezdve a desszerteken át a szájhigiéniai termékekig mindenben. Az édesgyökértea friss, üdítő ízű, amely enyhíti a gyomorégést és a gyomorpanaszokat. Mivel természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, elősegítheti a fogak jó egészségét, és segíthet a bélhurut kezelésében.

6) Citromfű

Egyetlen gyógynövénykert sem lenne teljes néhány bokor citromfű nélkül. Csodálatos citrusos íze van, finom mentás és citromos jegyekkel. Afrikában, Európa egyes részein és Ázsiában őshonos, és a mentafélék családjába tartozik. A citrom ízében gazdag teát generációk óta használják szorongás és ingerült idegek megnyugtatására. Egyes beszámolók szerint pozitívan hat a hangulat és a memória javítására, valamint a menstruációs görcsök enyhítésére.

7) Édeskömény

Ismeri azt az édes-fanyar édesgyökér ízt, amit gyakran a kolbászban és az olasz paradicsomszószokban is érezni? Ez az édesköményből, a sárgarépa családba tartozó gumós zöldségből származik. A gumó a föld felszínén nő. A zöldség minden része ehető, beleértve a zöld leveleket és a magokat is. Ez a zöldség rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag, amelyek védik a sejteket a szabad gyökökkel szemben. A magokat gyógyteaként áztassa, hogy segítsen gyomorrontás, légúti problémák, székrekedés esetén vagy a vérnyomás szabályozásához.

8) Bodza

Ez a lila bogyó nagy figyelmet kapott az alternatív gyógyászat világában. A bodzabogyó Észak-Amerika keleti részén őshonos, és az őslakosok évezredek óta használják élelmiszerként, italként, gyógyszerként és természetes színezőanyagként. A bodza tea formájában történő fogyasztásának legfőbb előnye, hogy megfázás és egyéb légúti betegségek esetén enyhíti a köhögést és az orrdugulást. Mivel ezek a gyümölcsök fontos C-vitamin-forrásnak számítanak, támogathatják az immunrendszert és enyhíthetik a gyulladást a szervezetben.

9) Borsmenta

Ennek a mentának már csak az illata vagy az íze is valószínűleg az édességre emlékeztet. A borsmentát ősidők óta nagyra értékelik az emésztőrendszerre gyakorolt hűsítő, nyugtató hatása miatt. A borsmenta frissessége a gyógyszerek és szájhigiéniai termékek mindenütt jelenlévő ízesítője.

Az ebből a mentából készült gyógyteák segítenek csökkenteni a gyomorégést és a gyomorpanaszokat. Torokfájás és köptető köhögés csillapítására is alkalmas. Természetes gyulladáscsökkentő, amely enyhítheti az arcüreg eldugulását és segíthet jobban aludni.

10) Echinacea

Ha képzett és tapasztalt gyógynövényszakértőkkel beszélgetünk a légúti betegségek alternatív gyógyászatáról, ők a lila kúpvirágot fogják ajánlani, amelyet a tudósok echinaceának neveznek. Ezek a gyönyörű százszorszépszerű virágok Észak-Amerika prérin gyakoriak.

Az amerikai őslakosok létfontosságú gyógyszerként ismerték fel ezt a gyógynövényt, és gyakran készítettek belőle gyógyteát megfázásra, torokfájásra, fülfájásra, fogfájásra és fizikális fájdalmakra.

11) Gyömbér

A gyömbér számos ázsiai kultúra legkorábbi évezredeitől kezdve kulcsszerepet játszott az ételekben, italokban és gyógyszerekben. Ez egy vastag, fás gyökér, amely nyersen, főzve vagy teába áztatva is felhasználható. Gyakran őrlik porrá, hogy desszerteket, például kekszet készítsenek belőle. Ez a teakeverék bódító ízű, és évezredek óta használják emésztési és májproblémákra.

Hasznos lehet hányinger, hasmenés és görcsök esetén. Egyes orvosi bizonyítékok szerint ez a gyógynövény csökkentheti a vérnyomást és szabályozhatja a vércukorszintet.

Ez volt az a 11 tea, amelyek a vírusfertőzések ellen küzdenek:

A gyógyteák kellemes kikapcsolódást és jótékony hatást gyakorolnak az egészségre. Konzultáljon orvosával arról, hogy mely étrend-kiegészítők és gyógynövények lehetnek megfelelőek az Ön számára. Akár forrón, akár jegesen szereti, a tea segíthet a vírusfertőzések elleni küzdelemben, és megőrizheti Ön és családja egészségét.