Kert, Növény, Tippek

3 hatékony technika a paradicsom eső elleni védelmére

Ha olyan régióban él, ahol az időjárás azt csinál, amit akar, íme 3 hatékony technika a paradicsom védelmére a kiszámíthatatlan esőtől. Ne hagyja ki ezt a cikket, mert az esőzés veszélyt jelent a paradicsompalántákra.

Miért veszélyes az eső a paradicsomültetvényre?

Tudta? Az eső kénsavat tartalmazhat, ami káros a levelek szerkezetére. Meg a hevesen hulló eső is tönkreteszi a leveleket és a szárakat. Az esőzés a gyümölcsöket is fogékonyabbá teszi a betegségekre és a rovarok támadására.

Ponyva, háló és üveglapok a paradicsom eső elleni védelmére

Ha sok dús, lédús paradicsomot szeretne betakarítani, óvakodnia kell az esőtől.

Védelmükhöz e 3 módszer közül választhat:

Az első egy speciálisan erre a célra kialakított ponyva használata. Gyakorlatilag ez egy olyan takaró, amely elősegíti a jó levegő- és fényáramlást, miközben hozzájárul a jó nedvességtartalmú környezethez.

A paradicsom esőtől való védelmére szolgáló 3 hatékony technika egyike a háló felszerelése. A háló lyukai megakadályozzák, hogy az eső érintkezzen a paradicsompalántákkal.

Végül az üveglapok kiváló megoldást jelentenek az eső elleni védelem megteremtésére.

Minden, amit e védelmi megoldások telepítéséről tudni kell

Íme néhány fontos tipp, amit figyelembe kell vennie, amikor ezeket a védelmi technikákat alkalmazza:

A paradicsompalánták stabilizálásához építsen fém- vagy fából készült ketreceket. Így megakadályozhatja, hogy a növény megereszkedjen az esőcseppek súlya alatt.
A tövükre telepítsen műanyag alagutakat vagy előtetőket.
Végül pedig vízálló ponyvák vagy vászonponyvák felszerelése ajánlott a gyümölcsök védelmére.

A megfelelő felszerelés megtalálásához keresse fel a barkácsáruházak honlapjait vagy a barkácsáruházakat. Végezetül fontos kiemelni, hogy az eső nem az egyetlen ellensége a paradicsompalántáknak. A széllel is vigyázni kell.