Háztartás, Tippek

Szoros csomó: 3 másodperc alatt szabaddá tehető

Egy túl szoros csomó a cipőfűzőjén vagy a ruháján gyorsan bosszantóvá válhat. Ez gyakran éppen akkor történik, amikor siet. Hogy ne pazarolja feleslegesen az idejét, íme, hogyan oldja ki a cipőfűzőjét mindössze 3 másodperc alatt.

Kerülje a vágást

Valószínűleg találkozott már szoros csomóval. Igazi fejfájást okoz, ami próbára teszi a türelmünket, és arra kényszerít, hogy feladjuk. Az első ösztönünk az, hogy ollót ragadjunk, és azonnal elvágjuk a csomót.

Ezzel azonban csak kárt teszünk. Fontoljuk meg a kanál módszer alkalmazását. Ehhez csúsztassuk a nyelét a csomó belsejébe, hogy megpróbáljuk fellazítani. Ezután az ujjaival próbálja meg továbbra is kiszabadítani a csomót.

Egy másik érdekes technika az, hogy a csomót fogóval lazítjuk meg. Egyszerűen húzzuk meg erőteljesen, hogy a csomót kiszabadítsuk.

Szoros csomó: 3 másodperc alatt szabadítsuk ki

Ha nagyon szoros csomóval van dolga, például egy nyaklánccal, akkor nincs helye az erőnek. Ehelyett keresse meg a konyhában azt a terméket, amit olajnak hívnak.

Kövesse az alábbi lépéseket, hogy elkezdhesse:

Készítsen elő kókuszolajat vagy olívaolajat;
Nedvesítse meg vele az ujjait;
Kenje meg a csomót, és fokozatosan és óvatosan oldja ki.

Ha olaj nem áll rendelkezésre, használhat hintőport, vagy egy fogpiszkálót dughat a csomó belsejébe. A cél az, hogy a csomót a lehető legjobban meglazítsa.