Kert, Növény, Tippek

4 hiba, amit el kell kerülni a májusi ciklámen virágzásakor

Ahhoz, hogy a ciklámenek májusban virágba boruljanak, és télen is gyönyörködhessünk a szép, színes virágaikban, ismerni kell ezt a 4 hibát, amit el kell kerülni. Jegyezze fel őket, mert nagy szüksége lesz rájuk.

Májusi ciklámen virágzás: kerülje a közvetlen fényt

A ciklámenek utálják a tavaszi fényt, amit agresszívnek találnak. Ezzel szemben ez a növény elviseli a téli fényt, mert az lágyabb.

Feltétlenül kerülje, hogy a ciklámeneket tavaszi napfénynek tegye ki, mert ez megégeti a dísznövény érzékeny leveleit és virágait. A nap nemcsak a növény ezen részeire, hanem a ciklámen általános egészségére is hatással van.

A növény stresszhatásának elkerülése érdekében fontolja meg, hogy a cserepet olyan helyre helyezze, ahol a fény közvetett vagy szűrt.

A megfigyelés hiánya

A páratartalom és a magas hőmérséklet kedvező feltételeket biztosít a gombabetegségek és a paraziták vonzásához. A ciklámenje ezért nagymértékben ki van téve a károsodás kockázatának, mind a levelek, mind a virágok esetében.

Ne kövesse el azt a hibát, hogy elhanyagolja a növény minden részének rutinszerű ellenőrzését. A lombkoronát is rendszeresen tisztítsa meg, hogy javítsa a légáramlást és minimalizálja a fertőzés kockázatát.

Nem biztosítja a megfelelő páratartalmat

Ha azt szeretné, hogy a ciklámen májusban virágozzon, mindig gondoskodnia kell arról, hogy a talaj nedves legyen, de soha ne legyen átnedvesedett. Ne feledje, hogy a növény földje a magas hőmérséklet miatt gyorsan kiszáradhat.

Ebben a májusi hónapban mindig tartsa szemmel a talaj nedvességtartalmát. Ne feledje továbbá, hogy kora reggel öntözze, hogy a talajnak legyen ideje napközben felszívni a vizet.

A metszés elhanyagolása: egy utolsó hiba, amit nem szabad elkövetni

Amikor egy ciklámen elhal, az első gondolat az elszáradt szárak levágása kell, hogy legyen. Ez elősegíti a magtermést és az új virágzást.

Pontosabban, ha megmetszi a szárakat, a ciklámen minden energiáját az új virágok termelésére tudja összpontosítani.