Egészség

5 gyakorlat, ami segít „kilélegezni” a fejfájást

Amikor fejfájást érzünk, gyakran kapkodunk egy csomag tabletta után. Bár néha nem biztos, hogy kéznél vannak. A keleti gyógyítók azt javasolják, hogy ha fáj a fejünk, figyeljünk a légzésünkre, amelynek megváltoztatásával, mint kiderült, gyógyszerek nélkül is megbirkózhatunk a migrénnel.

A túlterheltség, a fokozott érzelmi töltet és a szorongás megzavarja a légzést. És ez gyakran a migrén oka. Ilyenkor be kell állítani magát a megfelelő légzésre. A következő pihentető légzőgyakorlatokat ajánljuk, amelyek segítenek megbirkózni a fejfájással.

5 csodagyakorlat

Lélegezz úgy, mint egy jógi: mélyen és lassan

1) Ritmikus légzés

Ha a légzése rövid és gyors, akkor hosszú, lassú lélegzetvételekkel kell lelassítania. Lassan lélegezzen be, miközben gondolatban ötig számol, és ugyanilyen lassan lélegezzen ki. Figyelje meg, hogyan lazul el a teste.

2) Mély légzés

Képzeljen el mentálisan egy pontot a köldöke alatt. Próbálja ki, hogy ezzel lélegezzen, és töltse meg a hasát felülről lefelé levegővel, mint egy léggömböt.

Minden egyes hosszú, lassú kilégzéssel érezni fogja, ahogy a megnyugvás betölti.

3) Légzés vizualizációja

Üljön kényelmesen, csukja be a szemét, és lélegezzen, miközben képzeletbeli képekben gyönyörködik. Ez az ellazulás feloldja a feszültséget.

Lélegezzen a természetes ritmusában, és képzelje el, hogyan lélegzi be a gyönyörű virágok illatát: az orrlyukai megérzik az illatot, a levegő könnyedén áramlik a tüdejébe, a mellkasa kitágul, majd a hasa kitágul. Kilégzéssel próbáljon megszabadulni a feszültségtől.

4) Izomlazítás

Lélegezzen be többször mélyen, majd lassan lélegezzen ki. Mentálisan járja végig az egész testét. Lazítsa el a test azon területeit, amelyek maximálisan feszültek.

Tegyen néhány körkörös mozdulatot a fejével, és mozgassa a vállát előre-hátra, hogy ellazítsa az izmait. Vegyen mély lélegzetet, és lassan lélegezzen ki. Ez a módszer segít megszabadulni a fejfájástól. A teljes ellazulás érdekében nyugtató zenét is betehet.

5) Mentális relaxáció (irányított képzelet)

Ezt a hatékony módszert gyakrabban kellene gyakorolni. Ezzel a gyakorlattal helyreállítja az elme és a test közötti harmóniát. A képzeletbeli kellemes képek segítenek a pozitív hangulat megteremtésében. A gyakorlat során fontos, hogy eltávolítsuk a belső negativitást, amely gyakran a fájdalom forrása.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.