Egészség

5 módszer az orrdugulás csökkentésére gyógyszerek nélkül!

Az orrdugulás lehet a megfázás legrosszabb része. Úgy érzi az ember, mintha nem kapna levegőt, és mintha valamilyen dugulás akadályozná a lélegzetvételét. Allergia is lehet az oka az orrdugulásnak, és a helyzet orvoslására ebben az esetben az antihisztaminok nélkül nehéz megúszni. De ma elhozunk 5 módszert, amivel gyógyszer nélkül csökkenthető az orrdugulás.

Íme 5 módszer az orrdugulás csökkentésére gyógyszerek nélkül

Hidratáló

A légzés egy kicsit könnyebbé válhat, ha van párásítónk. Mivel a hideg és száraz levegő hatással lehet az orrmelléküregek állapotára és az orrdugulásra, Elisha Lockett táplálkozási szakértő azt tanácsolja, hogy párásítsuk a levegőt egy speciális párásítóval.

Amanda Gardner orvos-riporter és Jane Leonard táplálkozási szakértő szerint a gőz belégzése és a hidratálás kissé javíthatja a levegő minőségét, hogy fellazítsa az orrjáratokat és eltávolítsa a nyálkát.

Illóolajok

Sokan saját örömükre használják az illóolajokat, de a növényi olajok valóban segítenek a duguláson.

Egyes illóolajok megkönnyíthetik a légzést, és elvékonyíthatják a nyálkát az orrmelléküregekben és a mellkasban. Némelyik még a légutakat megfertőző baktériumok szaporodását is megállíthatja. Az illóolajok belélegezhetők diffúzorral vagy használja otthon a bőrre kenve. Először azonban egy kis bőrfelületen kell kipróbálni őket, hogy elkerüljük a bőrirritációt vagy gyulladást.

Gyógynövények és fűszerek

Egyesek számára meglepő lehet, de a különböző gyógynövények és fűszerek gyógyhatással bírhatnak. A fűszeres ételek megnyithatják az orrjáratokat, és felszabadíthatják a nyálka egy részét az adott területről.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a mézről ismert, hogy vírusellenes és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Tehát a méz különböző gyógynövényekkel és teákkal kombinálva egyszerűen tökéletes.

Meleg borogatás

A meleg borogatás segíthet a dugult orr tisztulásában azáltal, hogy csökkenti a gyulladást és kívülről megnyitja az orrjáratokat. Hasonlóan a párásító használatához, a hő enyhíti a belső gyulladást, így könnyebbé válik a légzés.

A meleg borogatás elkészítéséhez nedvesítsen meg egy ruhát meleg vízzel, nyomja ki a felesleges vizet, majd fedje be vele a homlok alsó részét és az orr felső részét. Tartsa a borogatást, amíg meleg, majd ismételje meg az eljárást. Meglátja, hogy sokkal jobban fog lélegezni!

Felemelt fej

Első pillantásra talán jelentéktelennek tűnik, de a feje megemelése némileg javíthatja a légáramlást, és megváltoztathatja az orrmelléküregekben lévő nyomást.

Ha alvás közben megemeli a fejét, az megakadályozza a váladék felgyülemlését és az alvászavarokat. Feküdjön a hátára, és használjon egy plusz párnát, hogy a feje kissé magasabb szögben legyen, mint a teste többi része. Így legalább egy kicsit kipihenheti magát anélkül, hogy az arcüregproblémák ébren tartanák.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.