Háztartás, Tippek

5 varázslatos gyógymód a szúnyogcsípés azonnali enyhítésére

A terület, ahol élek, tele van szúnyogokkal… A legrosszabb, amikor sétálni megyek az erdőbe… A nedves helyeken szó szerint lemészárolnak ezek a csúnya rovarok! Számomra a szúnyogok távol tartása mindennapos prioritás! Egyébként tudta, hogy csak a nőstény szúnyog csípnek? Csípésenként körülbelül 5 milligramm vért szív, ami a saját súlyának kétszerese, tekintve, hogy a szúnyog átlagosan 2,5 milligrammot nyom. A nőstény szúnyogok a vérben lévő vasat és fehérjéket használják fel az éréshez és a peték lerakásához.

Miért viszket?

Amikor a szúnyog megcsípi behatol a bőrbe, hogy véreret keressen. Ezután tű alakú ormányával átszúrja a bőrt, és a vérünket pumpálja. E művelet során a szúnyog nyála a bőrünkbe kerül. Az ebben a nyálban található anyagok azok, amelyek irritációt és viszkető érzést okoznak. Az eredmény egy szép, viszkető hólyag!

Szerencsére van 5 varázslatos házi gyógymód a szúnyogcsípés természetes kezelésére

1) Almaecet

Egy csepp almaecet különösen hatásos a szúnyogcsípés viszketésének enyhítésére. Mi több, segít enyhíteni a csípés gyulladását. Nem tudom pontosan megmondani, hogy miért… csak ez az egyik olyan régi nagymamás gyógymód, ami tényleg működik!

Összetevők

  • bio almaecet
  • egy darab vatta

Hogyan kell használni

1) Áztassa a vattapamacsot almaecetbe.
2) Nyomkodja össze a vattát, hogy eltávolítsa a felesleges ecetet, és megakadályozza, hogy mindenhová csöpögjön.
3) Nyomja az átitatott vattát közvetlenül a csípésre körülbelül 5 másodpercig. Ismételje ezt a kezelést, amint a viszketés visszatér, és amíg el nem múlik.

2) Jégkocka

Amikor egy csípés kezdi igazán az őrületbe kergetni, vegye elő a jégkockatartót! A jégkocka hűvössége csökkenti a csípés égető, kellemetlen gyulladását. Mi több, a jégkocka „érzésteleníti” a területet, és csökkenti a késztetést, hogy halálra vakarja magát.

A jégkockákat egy jégzacskóba is teheti. De én jobban szeretem, ha közvetlenül a csípésre teszem a jégkockát, még akkor is, ha mindenhova csöpög.

Hozzávalók

  • jégkocka

Hogyan kell használni

Tegye a jégkockát közvetlenül a csípésre, amíg teljesen el nem olvad, vagy legalább félig el nem olvad! Ez nem egy egzakt tudomány…

3) Uborka

Itt az elv ugyanaz, mint a jégkockás módszernél. Kivéve, hogy jégkocka helyett uborkát használ, és nem csöpög a víz mindenhova. Személyes tapasztalatom szerint az uborka valamivel kevésbé hatékony, mint a jégkocka. De sokan vannak, akik ennek az ellenkezőjét állítják, hogy az uborka hatékonyabb, mint a jégkocka. Mivel nem mindenki reagál egyformán erre a 2 módszerre, azt tanácsolom, hogy próbálja ki mindkettőt. Ez a legjobb módja annak, hogy kiderüljön, melyik a hatékonyabb az Ön bőrtípusa számára. Az uborka fisetint tartalmaz, egy gyulladáscsökkentő tulajdonságairól ismert szerves vegyületet. Ami engem illet, szerintem jobban jár, ha lenyeli az uborkát, hogy kihasználja az erényeit. De ha kétségbeesetten keres a szúnyogcsípés gyors enyhítésére szolgáló orvosságot… Ne habozzon, próbálja ki az uborkás módszert.

Összetevők

  • egy uborka

Hogyan kell használni

1) Vágja fel az uborkát szeletekre.
2) Hűtse le az uborkaszeleteket a hűtőben.
3) Amikor szüksége van rá, helyezzen egy uborkaszeletet közvetlenül a csípésre, amíg a viszketés elmúlik.

Mint látni fogja, az uborka hűsítő és nyugtató érzés a bőrön. És a jéggel ellentétben az uborka nem olvad el a bőrrel érintkezve! Így könnyedén a helyén tarthatja, amíg a viszketés meg nem szűnik.

4) Borsmentás fogkrém

Igen, jól olvasta, fogkrém! De nem akármilyen fogkrém: borsmentás fogkrém. Ez a gyógymód ideális, ha nincs más kéznél. Ha ez a helyzet, kenjen egy kis borsmenta fogkrémet az érintett területre. Ez gyorsan enyhíti a viszkető érzést. A borsmentában lévő mentol kellemes hűsítő érzést biztosít, ami enyhíti a csípést.

Összetevők

  • borsmenta fogkrém

Hogyan kell használni

1) Vigyen fel egy kevés fogkrémet a csípésre, enyhe érintésekkel.
2) A fogkrémet vékony rétegben oszlassa el.
3) Szükség esetén ismételje meg, ügyelve arra, hogy a régi fogkrémréteget előbb öblítse le.

5) Citrom

Maradt otthon citrom? Amúgy is mindig kell, hogy legyen otthon, tekintve a sok felhasználási módját!

Nálam ez egyszerű: mindig van kéznél citrom. Főleg, ha tudom, hogy fennáll a veszélye annak, hogy megesznek azok a bosszantó szúnyogok… A citrom csíp egy kicsit, amikor a csípésekre kenjük. De bármilyen furcsa is… Azt hiszem, éppen a citrom savassága az, ami segít enyhíteni a szúnyogcsípések fájdalmát. Mi több, a citrom megakadályozza, hogy a baktériumok irritálják az érintett területet. Ez a helyzet akkor, ha a túl sok viszketéstől elvakarja.

Összetevők

  • egy friss citrom
  • vagy kifacsart citromlé, ha nincs kéznél friss citrom

Hogyan kell használni

1) Vágjon fel egy szelet citromot.
2) A citrom maradékát csomagolja fóliába, és tegye hűtőbe későbbi felhasználásra.
3) Öblítse le a csípést hideg vízzel, és törölje szárazra.
4) Nyomjon néhány csepp citromlevet közvetlenül a csípésre.

Van egy alternatív módszer is. A citromlevet egy kis tálba is belefacsarhatja. Ezután használjon egy darab vattát (vagy a tiszta ujjait), és enyhe cseppekben vigye fel a levet.

Ön egy szúnyogmágnes?

Úgy tűnik, hogy mindig vonzza a szúnyogokat, míg mások soha? Ha a barátait nem csípik a szúnyogok, de önt rendszeresen felfalják, mit jelent ez? Talán a vére különösen ízletes a szúnyogok igényes ízlésének?

Tudományosan kiderült, hogy igaza lehet!

Vizsgálatok kimutatták, hogy a szúnyogok gyakrabban szállnak le a 0-ás vércsoportúakra. Majdnem kétszer olyan gyakran, mint az A vércsoportúak! És a génjeik alapján az emberek mintegy 85%-a kiválaszt egy kémiai jelet, amely jelzi, hogy melyik vércsoporthoz tartozik. A kutatók szerint úgy tűnik, a szúnyogok ezeket az embereket kedvelik. A maradék 15%-ot pedig, akik „titokban” tartják a vércsoportjukat, inkább nem csípik meg. A világ tehát néha igazságtalan: igen, a szúnyogok előnyben részesítik Önt másokkal szemben!