Egészség

7 természetes módja a méregtelenítésnek és a tiszta nyirokrendszer fenntartásának

A nyirokrendszer fontos a szervezet méreganyagoktól való megtisztításában, valamint az immunitásunkban. Mirigyekből, nyirokcsomókból, nyirokcsatornákból, lépből, nyirokmirigyből és mandulákból áll.

A fent említett tisztító és immunfunkción kívül részt vesz számos szövet regenerálásában és a gyulladásos folyamatok szabályozásában is az emberi test legtöbb szervében.

A salakanyagok nem megfelelő kiürülése a szervezetből ezen a rendszeren keresztül általában az immunitás károsodását vagy akár a nyirokcsomókban lévő daganatok kialakulását eredményezi.

A szervezet méregtelenítése egyáltalán nem nehéz, ha tudjuk, hogyan támogassuk a nyirokrendszer működését. A test általános egészsége, valamint például a rugalmas és szép bőr belülről kifelé jön, nem pedig fordítva.

Még a szemfenéken belüli folyadék is a nyirokrendszer részének tekinthető. Való igaz, hogy minél tisztábbak a belső szervei, annál tisztábbak lesznek a szemei, és így a látása is jobb lesz.

A nyirokrendszer támogatásának egyik gyakran emlegetett módja a masszázs, amiről honlapunkon is írtunk már.

Azonban a masszázson kívüli egyéb, ugyanilyen fontos dolgokról ritkábban esik szó. És ezekkel fogunk foglalkozni ebben a cikkben.

A következőkben 7 természetes dolog következik, ami segít megtisztítani, majd tisztán tartani a nyirokrendszerét:

1) Kerülje az édesített italokat és a tartósítószereket tartalmazó ételeket

Próbálja meg elkerülni a szép színű és ízletesnek tűnő italokat, beleértve a gyümölcsleveket is.

Ezek általában tele vannak cukorral, vagy még károsabb mesterséges édesítőszerekkel és különböző tartósítószerekkel, amelyek túlterhelik és megzavarják a nyirokrendszerét.

Ne felejtse el, hogy a tartósítószerek nem csak a hozzájuk adott élelmiszert tartósítják, hanem később a szervezetét is, mert blokkolják annak természetes enzimatikus reakcióit.

2) Igyon sok tiszta vizet

Bár a teste minden szervének szüksége van vízre a működéséhez, a nyirokrendszerének még nagyobb szüksége van rá. Ez ugyanis arra épül, hogy a szennyeződéseket a nyirokfolyadék segítségével, ami nagyrészt víz, kiöblítse a szervezetből.

Az alapszabály a napi 6-8 pohár víz, de természetesen ezt is a testsúlyához és a külső környezethez kell igazítania. A meleg nyáron megnő a vízigény.

3) Gyógyteák

Egyes gyógynövények, például az astragalus, az echinacea, a kanadai tavirózsa vagy a vad indigógyökér képesek megtisztítani a nyirokrendszert.

Teák, étrend-kiegészítők formájában ihatóak.

Számos bioboltban megvásárolhatók. Az adagolást a csomagoláson található utasításoknak megfelelően kell követni.

4) Ricinusolaj

Vásároljon hidegen sajtolt ricinusolajat. Ezt alkalmazza a has bőrére.

Vegyünk egy pamutkendőt, hajtogassuk össze néhányszor, mártogassuk ricinusolajba, és kenjük a hasi területen lévő bőrre. Lehetséges, hogy egész éjszakára rajta hagyjuk, de nem szükséges – napközben 30 perc is elég.

A ricinusolaj elősegíti a nyirokfolyadék keringését, csökkenti a gyulladást a szervezetben és javítja az emésztést.

5) Lélegezzen mélyeket

A férfiak inkább a hasüregbe (a rekeszizmon keresztül), a nők inkább a mellkasba lélegeznek (de ez nem mindig van így).

Ezért attól függően, hogy milyen nemű vagy, vagy hol szokott lélegezni, próbálja meg a másik, kevésbé használt részt bevonni a légzésbe.

Ez segít elérni azt az állapotot, amit a jógások általában elérnek. Nyugodtabb lesz, és ugyanakkor a mély légzés segít a nyirokáramlásban.

6) Kerülje a nejlon és poliészter ruházatot

Helyette válasszon természetes szálakból (pamut, kender, gyapjú, selyem stb.) készült ruhákat.

Nemcsak jobban fog lélegezni az ilyen ruhákban, ami elősegíti a nyirokáramlást, de jobban is fogja érezni magát.

7) Egyen több diófélét és magot

Egyen nyers (pörköletlen) és sótlan dióféléket és magvakat, mivel a nyirokcsomóknak elég sok jó minőségű zsírsavra van szükségük a megfelelő működéshez.

Koncentráljon a következőkre: dió, mandula (bio), mogyoró, makadámiadió, brazil dió és len-, napraforgó- és tökmag.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.