Egészség, Szépség

Miért érdemes minél gyakrabban enni ezt a gyümölcsöt?

Egy ismerősöm termesztette magról, és ez segített neki meggyógyulni és megfiatalodni… Tudod, hogy mi ez? A puha és lédús avokádót ma már világszerte nagyra értékelik egészségügyi előnyei miatt.

Ez az egzotikus gyümölcs boldoggá teszi, ha alacsonyabb számokat lát a mérlegen, és hatékonyan bontja le a felesleges koleszterint. Javítja a memóriát és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Mexikóban az avokádót afrodiziákumként használják – húsa a feltételezések szerint afrodiziákumként hat. De ez még nem minden, amit az avokádó nyújtani tud.

Az avokádó néhány éve jelent meg a boltjainkban, és lassan meghódította az élelmiszerboltok polcait, de még mindig kevesen tudják, mi is ez a gyümölcs, és mivel érdemes fogyasztani. Ezért úgy döntöttünk, hogy elárulunk 13 avokádótitkot, amitől elkezdi majd állandóan fogyasztani.

Az avokádó ízében és összetételében hasonlít a zöldségekre. Sokáig az emberek diófélének gondolták, de ettől függetlenül gyümölcs. Az avokádó Mexikóból és Közép-Amerikából származik.

MI A JÓ AZ AVOKÁDÓBAN?

Az avokádó tápanyagokban gazdag, így rendkívül tápláló. Magas kalóriaértéke ellenére különböző diétákban használják. Többszörösen telítetlen zsírsavai segítenek a fogyásban.

Igazi vitaminbomba (A-, PP-, E-, F-, D- és B-vitamint tartalmaz). Az avokádó ásványi anyagokat is tartalmaz: magnéziumot, káliumot, vasat, foszfort, mangánt, kalciumot, nátriumot és jódot.

Az avokádóban található kálium normalizálja a szív- és érrendszeri funkciókat, és megelőzi a magas vérnyomást.

Enyhíti a gyulladást és csökkenti az ízületi gyulladást és az ízületi fájdalmakat. Fertőtlenítő és hidratáló tulajdonságai miatt hatásos a kozmetikában.

Az avokádó olyan bioaktív anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a szervezet megfiatalításában és a fiatalság meghosszabbításában.

Csökkenti a káros koleszterinszintet és növeli a jó koleszterinszintet.

Ez a gyümölcs nagyon ajánlott terhes nőknek és szoptatós anyáknak. Folsavat és B6-vitamint tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a magzat normális fejlődéséhez.

Az avokádóolaj az ismert legkörnyezetbarátabb növényi olaj, amely kiváló tápértékkel, ízzel, vitamin- és nyomelem-összetétellel rendelkezik, és nagyon jótékonyan hat az egészségre.

Ez a gyümölcs stabilan tartja a cukorszintet a szervezetben, és csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

Jótékonyan hat az egész emésztőrendszerre, és segít a székrekedésen.

Kalcium- és foszfortartalma segít fenntartani az emberi csontok és fogak jó állapotát. A foszfor a fokozott szellemi aktivitáshoz is elengedhetetlen.

Az avokádóban található két erőteljes antioxidáns, a zeaxantin és a lutein hivatalosan elismert anyagok, amelyek megelőzhetik a vakságot és javíthatják a látást.

Ez a csodagyümölcs segíthet enyhíteni és legyőzni a depressziót, és feldobhatja a hangulatot!

Most már ismeri ennek a csodálatos gyümölcsnek az előnyeit! Ne habozzon beiktatni az étrendjébe. Az avokádó enyhe ízt ad a salátáinak, és ízesítheti a szendvicseit. Jól illik a vörös halakhoz, a garnélarákokhoz és a szárnyasokhoz. Az avokádó húsa finom, ha egy ropogós kenyérszeletre kenjük.

A barátai még mindig nem kóstolták az avokádót? Siessen, és meséljen nekik a csodálatos tulajdonságairól, amelyek feszesítik a testet és segítenek a fogyásban. Egye minden nap, és felejtse el az orvoslátogatásokat!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.