Háztartás, Tippek

9 dolog, amit soha nem szabad mosogatószerrel tisztítani

Bár a mosogatószer hasonlít a szappanhoz, nem szabad vele kezet mosni. Olyan tisztítószereket tartalmaz, amelyek irritálhatják a bőrt. Használjon helyette hagyományos szappant!

Hasonlóképpen az arcot sem szabad soha mosogatószerrel mosni, mivel kiszáríthatja a bőrt és károsíthatja a pórusokat. Ehelyett használjon kifejezetten az arcra kifejlesztett gyengéd tisztítószert.

Bár igaz, hogy a mosogatószer egyes összetevői a samponban is megtalálhatóak, a hajba semmiképpen ne kerüljön! Ez a termék nemcsak a bőrre, hanem a fejbőrre is irritáló hatással van. Helyette használjon hagyományos, az igényeihez igazított sampont.

Nagyon fontos, hogy az éppen megvásárolt gyümölcsöt és zöldséget fogyasztás előtt mossa meg, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, baktériumokat és port. De vigyázzon, hogy soha ne használjon mosogatószert a megmosásukhoz! A szappanhoz hasonlóan a mosogatószer is veszélyes az élelmiszerekre. A maradványok ugyanis kimosódhatnak és lenyelhetők. Használjon helyette fehér ecetet vagy szódabikarbónát!

A vágódeszka megfelelő tisztításához a legjobb, ha fehér ecetet vagy szódabikarbónát használ. A mosogatószer károsíthatja a deszkát (akár fából, akár műanyagból készült). Ráadásul ez a termék nem pusztítja el az összes baktériumot a felületén!

Ha megszokta, hogy a padlót mosogatószerrel tisztítja, ez nagyon rossz ötlet. Ez ugyanis károsíthatja a fát! Ehelyett használjon speciális padlótisztítót vagy fekete szappant!

Szeretné mosogatószerrel lemosni az autóját? Nem jó ötlet! Ez a termék agresszív vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek megkarcolhatják a karosszériát. Inkább használjon autósampont, amelyet kifejezetten autók tisztítására terveztek!

Ahhoz, hogy hatékonyan eltávolítsa a port szobanövényei leveleiről, gondoljon a tisztításukra. De ne használjunk mosogatószert! Az károsíthatja gyönyörű növényeit. Helyette használjon természetes termékeket, például teát, tejet vagy akár sört!

Szeretné vízkőteleníteni a kávéfőzőt? Ne használjon mosogatószert! Ez a makacs termék megtapad a gépen, és néhány részecskét lenyelhet, amikor megissza a kávéját. Jobb, ha fehér ecettel vízkőmentesíti a gépét, ami hatékony és mindenekelőtt olcsó!